Yandex Metrica

Londra'da bir adam samuray kılıcı ile dehşet saçtı: 1 çocuk öldü 4 kişi yaralı...

İngiltere, Londra'nın doğusunda bir metro istasyonu yakınında düzenlenen samuray kılıçlı saldırıyı konuşuyor. 13 yaşındaki bir çocuğun öldürüldüğü saldırıda 4 kişininde yaralandığı bildirildi.

Dünya

11.05.2024, 08:37

Londra'nın doğusundaki Hainault'daki saldırıda aralarında iki polisin ve iki İngiliz vatandaşının bulunduğu 4 kişi yaralandı.

330 kilometre menzilli Fateh-110 füzesi Tel Aviv'i endişelendirdi: 2026 yılında saldırabilirler 330 kilometre menzilli Fateh-110 füzesi Tel Aviv'i endişelendirdi: 2026 yılında... Haberi Görüntüle

POLİS MEMURLARININ DURUMU CİDDİ

Polis iki kişinin hastanede kaldığını ancak yaralarının hayati tehlikesinin bulunmadığını aktardı. Durumu ciddi olan iki polis memurun ameliyata alındığı bildirilirken, tedavilerinin devam edildiği aktarıldı.

Tanksavar, füze ve SİHA'lar Mısır yolunda: Kahire heyeti Türkiye'den mutlu ayrıldı Tanksavar, füze ve SİHA'lar Mısır yolunda: Kahire heyeti Türkiye'den mutlu ... Haberi Görüntüle

ŞOK TABANCASI İLE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bu öğleden sonra düzenlediği basın toplantısında Baş Müfettiş Stuart Bell, polisin olay yerine çağrılmasından 22 dakika sonra tutuklanan şüpheliye polisin şok tabancası uyguladığını doğruladı.

İngiltere'yi dehşete düşüren olayın herhangi bir terör eylemiyle bağlantılı görünmediğini söyledi.

Yerel polisi yöneten Baş Müfettiş Stuart Bell, bu öğleden sonra yaptığı konuşmada genç çocuğun öldüğünü doğruladı. Bell, "Bıçaklandıktan sonra hastaneye kaldırıldı ve ne yazık ki kısa süre sonra hayatını kaybetti." ifadelerini kullandı.

İsmini vermek istemeyen görgü tanığı, "Polise saldırmak için kılıcını kullanıyordu ama sonra polisler ona sıktı ve o da kaçtı. Polise, ambulansta da 'Tanrı'ya inanır mısın?' diye bağırıyordu. Çok korktuk ve pencereden saklanıp kendimizi göstermemeye çalışıyorduk çünkü o evimizin hemen yanında duruyordu ve başını kaldırsa bizi görebilirdi. Saklanmaya çalışıyorduk ama aynı zamanda onun polise saldırdığını ve yerdeki cesedin videosunu da çekiyorduk, yani evet, çok korktuk ve ne yapacağımızı bilmiyorduk." dedi.

BM, KKTC'nin GKRY ile müzakere için sunduğu şartları kabul etmedi: Cumhurbaşkanı Tatar, ambargonun kaldırılması ve egemen eşitlikte ısrarlı BM, KKTC'nin GKRY ile müzakere için sunduğu şartları kabul etmedi:... Haberi Görüntüle

SUNAK'TAN AÇIKLAMA

Saldıraya ilişkin açıklama yapan Rishi Sunak, "Acil durum hizmetlerine devam eden müdahaleleri için teşekkür etmek ve polisin olay yerinde gösterdiği olağanüstü cesareti takdir etmek istiyorum. Bu tür şiddetin sokaklarımızda yeri yoktur." dedi.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, olay haberi karşısında "kesinlikle yıkıldığını" söyledi ve şunları ekledi: "Polis memurları ve acil servisler şehrimizin en iyi performansını sergiledi; başkalarını korumak için tehlikeye doğru koştular ve onlara tüm kalbimle teşekkür ediyorum." 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading