Yandex Metrica

BM'den soykırıma tam destek! Nikaragua'nın Almanya'nın talebi reddedildi: İsrail'e silah desteğinin önü açıldı

BM'den soykırıma tam destek! Nikaragua'nın Almanya'nın talebi reddedildi: İsrail'e silah desteğinin önü açıldı

Birleşmiş Milletler yüksek mahkemesi bugün görülen davada, Nikaragua'nın, Almanya'nın İsrail'e yaptığı askeri ve diğer yardımları durdurması ve BM'nin Gazze'deki yardım kuruluşuna fon sağlamasını yenilemesi yönündeki talebini reddetti.

Dünya

10.05.2024, 16:16

Birleşmiş Milletler yüksek mahkemesi İsrail soykırımının önünü açtı. Nikaragua'nın taleplerini değerlendiren Uluslararası Adalet Divanı böyle bir kararın verilmesi için gerekli yasal koşulların karşılanmadığını söyledi.

İsrailli ırkçı bakan Ben-Gvir yine tahrik etti: 'Filistinliler gönüllü göçe zorlanmalı' İsrailli ırkçı bakan Ben-Gvir yine tahrik etti: 'Filistinliler gönüllü göçe... Haberi Görüntüle

ALMANYA SOYKIRIMA DESTEK İLE YARGILANDI

Almanya, duruşmalarda, Hamas militanlarının İsrail'in güneyine 7 Ekim'de düzenlediği ölümcül saldırının ardından Gazze'ye yönelik saldırının başlamasından bu yana İsrail'e neredeyse hiç silah ihraç etmediğini savundu.

Nikaragua ile Almanya arasındaki davada taraf olmayan İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarının soykırım anlamına geldiğini şiddetle reddetti ve  meşru müdafaa amacıyla hareket ettiğini dile getirdi.

Filistin halkıyla tarihi bağları olan Nikaragua İsrail soykırımını durdurmak için tüm yasal yollara başvursa da karar BM'den geri döndü. 

Öte yandan bu ayın başındaki duruşmalarda Nikaragua'nın Hollanda Büyükelçisi Carlos José Argüello Gómez, 16 yargıçtan oluşan heyete "Almanya'nın soykırımı önleme veya uluslararası insancıl hukuka saygıyı sağlama yönündeki kendi yükümlülüğünü yerine getirmede başarısız olduğunu" söyledi.

25 yıl sonra uzayda bulundu: Kayıp uydudan haber var 25 yıl sonra uzayda bulundu: Kayıp uydudan haber var Haberi Görüntüle

MEŞRU MÜDAFAA MASALI

Nikaragua hükümeti ayrıca Almanya'nın Gazze'deki BM yardım kuruluşuna doğrudan fon sağlamasını talep etti.

Almanya'nın hukuk ekibinin başkanı Tania von Uslar-Gleichen, Nikaragua'nın iddialarının "gerçeklere veya hukuka dayalı hiçbir dayanağı olmadığını" belirtti.

İsrail hükümeti ise Gazze'ye yönelik saldırısının soykırım anlamına geldiğini şiddetle reddederken, Hamas liderliğindeki militanların 7 Ekim'de İsrail'in güneyine saldırıp yaklaşık 1.200 kişiyi öldürmesinin ardından meşru müdafaa amacıyla hareket ettiklerini iddia etti.

İsrail'in saldırısını başlatmasından bu yana, bölgenin Sağlık Bakanlığı'na göre Gazze'de 34.000'den fazla Filistinli öldürüldü. Ölenlerin sayısı siviller ve savaşçılar arasında ayrım yapmıyor ancak ölenlerin çoğunluğunu kadın ve çocuklardan oluşuyor.

İsrailli esirler Netanyahu'dan ümidi kesti: İntihara teşebbüs eden esir Kassam Tugayları tarafından kurtarıldı İsrailli esirler Netanyahu'dan ümidi kesti: İntihara teşebbüs eden esir Kassam... Haberi Görüntüle

GÜNEY AFRİKA'DA İSRAİL'E DAVA AÇMIŞTI

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yılın sonlarında Güney Afrika mahkemede İsrail'i soykırımla suçlamıştı. Ve açılan davalarda Güney Afrika İsrail'in müttefiklerinin İsrail'e silah tedarikini durdurması yönünde çağrıda bulunmuş ve Gazze'deki katliama bir an önce son verilmesi gerekiğini ifade etmişti.

Güney Afrika'nın açtığı davada Uluslararası Adalet Divanı, Ocak ayında İsrail'e Gazze'deki ölüm, yıkım ve soykırım eylemlerini önlemek için elinden geleni yapması talimatını vermişti. Mart ayında mahkeme, İsrail'e, uzmanların kıtlığın kapıda olduğunu söylediği Gazze'deki insani durumu iyileştirmek için önlemler alması talimatını veren yeni geçici tedbirler yayınladı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading