Yandex Metrica

Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in yaptığı katliam soruşturulacak

Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in  yaptığı katliam soruşturulacak

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze'deki Şifa Hastanesi ve Nasır Hastanesi'nde bulunan toplu mezarların endişe verici olduğunu söyledi. Dujarric, mezarların bulunduğu alanların kapsamlı ve bağımsız şekilde soruşturulması gerektiğini bildirdi.

Dünya

24.04.2024, 00:40

New York'ta düzenlendiği günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularına cevap veren Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze'deki Şifa Hastanesi ve Nasır Hastanesi'nde bulunan toplu mezarların endişe verici olduğunu söyledi. Toplu mezarların bulunduğu alanların kapsamlı ve bağımsız şekilde soruşturulması gerektiğini bildiren BM Sözcüsü, Gazze'de neden ateşkese ihtiyaç olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. 

BM'nin daha önceki söylemlerini tekrarlayan Dujarric, insani yardım çalışanlarına daha fazla erişim sağlanması, hastanelerin korunması ve esirlerin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 1 kadın ile 1 çocuk öldü İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 1 kadın ile 1 çocuk öldü Haberi Görüntüle

MISIR'DAN TOPLU MEZARLARI SORUŞTURUN TALEBİ

Mısır Dışişleri Bakanlığından, 4 aylık karadan işgal sürecinin ardından 7 Nisan'da Han Yunus'tan çekilen İsrail ordusunun geride bıraktığı toplu mezarlarla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "21. yüzyılda tüm dünyanın, uluslararası kuruluşlar ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) gözü önünde uluslararası hukukun ve insani değerlerin bu derece pervasız bir şekilde ihlal edilmesinin üzücü ve utanç verici olduğu" ifade edildi.

İsrail'in Gazze'de uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuka yönelik mükerrer ihlallerinin kınandığı açıklamada, uluslararası toplumun bu ihlallerin durması için derhal müdahale etmesi ve bunları işleyenlerin hesap vermesi için gerekli soruşturmaları açması gerektiği kaydedildi.

Batı Şeria'da son haftalarda yaşanan öldürme, yıkım ve şiddet olaylarının da en az Gazze'dekiler kadar tehlikeli ve pervasızca olduğu kaydedilen açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin İsrail askerlerinin koruması altında Filistinli sivillere ve mülklerine yönelik saldırılarına son verilmesi gerektiği belirtildi.

ABD'li Senatör'den hükümete İsrail tepkisi: Size neden 10 milyar dolar verelim? ABD'li Senatör'den hükümete İsrail tepkisi: Size neden 10 milyar dolar... Haberi Görüntüle

TOPLU MEZARLAR ORTAYA ÇIKTI

İşgalci İsrail ordusu, 7 Nisan'da Han Yunus kentinden çekilmiş, çekilmesiyle de toplu mezarlar ortaya çıkmıştı. Yerle bir edilen evlerin enkazından ve yol kenarından toplanna cesetler katliamın şiddeti hakkında fikir veriyor. Filistin resmi haber ajansı WAFA, Nasır Hastanesi kompleksinde bulunan toplu mezardan 190 kişinin cesedinin çıkarıldığını duyurmuştu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading