Yandex Metrica

ABD'li Senatör'den hükümete İsrail tepkisi: Size neden 10 milyar dolar verelim?

ABD'li Senatör'den hükümete İsrail tepkisi: Size neden 10 milyar dolar verelim?

ABD bağımsız Senatör Bernie Sanders, hükümetin İsrail'e yönelik sunduğu sınırsız desteği eleştirdi. Sanders, ''Çocukları kasten aç bırakan bir hükümete neden 10 milyar dolar verelim?'' ifadelerini kullandı.

Dünya

29.04.2024, 08:56

Sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı bir podcast sırasında ABD'li Senatör Bernie Sanders, gazeteci John Nichols ile ABD hükümeti ve medyasının Gazze tutumunu yorumladı.

Sanders, Netanyahu hükümetinin Gazze'de binlerce çocuğu bilerek aç bıraktığını vurgulayarak, ABD medyasının Gazze'deki olaylara yeterince tepki göstermediğini dile getirdi. İsrail'in yardım konvoylarının geçişine izin vermemsi sebebiyle Gazze'de binlerce çocuğun açlık ile yüzleştiğini dile getirdi.

Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası olmasına izin vermeyeceğiz' Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası... Haberi Görüntüle

''ÇOCUKLARI AÇ BIRAKAN HÜKÜMETE NEDEN PARA VERELİM?''

Sanders, ''Hiç öfke görebiliyor musun? Bir yere kadar şu ya da bu şekilde (Gazze'deki olaylar) tartışılıyor ama gerçek şu ki ABD, İsrail ordusuna yatırım yapıyor'' ifadelerini kullandı.

ABD medyasının İsrail hükümetine verdiği desteği eleştiren Sanders, ''Bu konunun hiç tartışılmadığını söylemiyorum ama en temel olay şu: Çocukları kasten aç bırakan bir hükümete neden 10 milyar dolar verelim?" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading