Yandex Metrica

Rus askerleri gruplar halinde böyle öldü: Cephe hattından sarsıcı görüntüler

Ukrayna doğusundaki Luhansk'ta dron kamerasına yansıyan görüntüler, Rus askerlerinin ne kadar kolay öldüğünü gözler önüne serdi.

Dünya

23.01.2024, 20:23

İkinci Dünya Savaşı'ndan buyana en kanlı çarpışmalara sahne olan Rusya-Ukrayna savaşında 11 ay içinde ölen askerlerin sayısı 250 bini geçti. Her iki tarafın toplam kaybını yansıtan bu rakam, acı bilançonun boyutunu gözler önüne seriyor. 

Ukrayna doğusundaki Bahmut, Kremminna, Kuzemivka, Vuhledar ve Siversky'de yoğunlaşan çatışmalar sırasında askerlerin ne kadar kolay can verdikleri bir kez daha görüntülere yansıdı. 

Luhansk'ın hakimiyeti hedefiyle Lisiçansk (Lysychansk) istikametinde ilerlemeye çalışan Rus askerlerinin başına gelenler Ukrayna ordusuna ait dronlar tarafından saniye saniye kaydedildi. 

Bilohorivka köyü çevresinde pusuya düşürülen bir grup Rus askeri, güdümlü roketlerle gruplar halinde vuruldu. Görüntülerde askerlerin bir kısmının roket isabetiyle parçalara ayrıldığı açık biçimde görülüyor. 

Bazısı ağır şekilde yaralanan askerlere oradaki Rus personelin yardıma koşarken saniyeler sonra o grupta kendilerini bekleyen akıbetten kaçamayarak bir başka roketin hedefi oluyor. 

Top atışlarından ötürü delik deşik hale gelen bölgeden bugünlerde adeta ceset fışkırıyor. Çekilen hava fotoğraflarında bazen bir kareye 50'den fazla cesedin yansıdığı oluyor. 

Cephede kamikaze dronları da yoğun olarak kullanan Ukrayna askerleri, siperde bekleyenleri bir süre anlık olarak izledikten sonra bombalı dronu hedef askerin üzerine yönlendiriyor. Sözkonusu dron, patlama anına kadar görüntüleri saniye saniye merkez istasyona iletiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading