Yandex Metrica

PKK yandaşları Basel’deki 23 Nisan etkinliğinde gurbetçi vatandaşlara saldırdı

Terör örgütü PKK militanları, İsviçre’nin Basel şehrinde Türk Okul Aile Birliğince düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı etkinliklerine saldırdı. Stantları yıkan saldırganlar, Türk görevlileri ve öğretmenleri darp etti. Hain saldırıda 9 kişi yaralandı.

Dünya

13.02.2024, 01:30

Hain terör örgütü PKK’nın sempatizanları çirkin yüzlerini bir kez daha gösterdi. İsviçre'nin Basel’in şehrinde düzenlenen 23 Nisan ve çocuk şenliğini basan terör yandaşları kadınları ve çocukları tekmeleyip küfürler savurdu.

Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Haberi Görüntüle

ÖCALAN İÇİN SLOGAN ATTILAR

30 kişiye yakın PKK destekçisi 23 Nisan şenliklerine saldırarak terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan için slogan attı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmaması krize neden oldu Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmaması krize... Haberi Görüntüle

9 KİŞİ YARALANDI

Saldırganlar, etkinliğe katılan Türk ailelerine bariyer ve çevrede buldukları eşyaları fırlattı. Olayda 9 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Birçok sosyal medya kullanıcısı şehrin ortasında yapılan bir etkinlik için yeterli güvenlik tedbiri almayan İsviçre makamlarına tepki gösterdi.

İsviçre polisi ise bazı saldırganların gözaltına alındığını açıkladı.

Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Haberi Görüntüle

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, İsviçre'nin Basel kentinde bugün düzenlenen '23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'ne yönelik terör örgütü yandaşlarınca düzenlenen saldırıyı kınadı.

Füze donanımlı ABD gemisi İsrail açıklarında Füze donanımlı ABD gemisi İsrail açıklarında Haberi Görüntüle

"ÇOCUK ŞENLİĞİNİ HEDEF ALACAK KADAR ALÇAKLAR"

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İsviçre’nin Basel kentinde bugün düzenlen “23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali”ne yönelik olarak terör örgütü yandaşlarınca gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Bir terör örgütünün ve sempatizanlarının Avrupa’nın göbeğinde bir çocuk şenliğini hedef alacak kadar alçalmış olmaları, terör örgütünün çirkin yüzünü uluslararası kamuoyuna bir kez daha göstermiştir.

Öte yandan İsviçreli 20 Minuten gazetesi, saldırıya ilişkin haberinde ilk olarak "PKK yandaşları ile Türkler Çocuk Festivalinde kavga etti" ifadesini başlığa taşırken daha sonra haberin başlığını "Türkler ve Kürtler Çocuk Festivalinde kavga etti" şeklinde değiştirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading