Yandex Metrica

Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak

Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak

Ukrayna Parlamentosu, kritik yasa tasarısını onayladı. Bu a göre ülkede askeri seferberlik şartları sıkılaştırıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, "Bu sabah onaylanan yasa, birliklerimizin ve askeri yönetimin talebi üzerine seferberlikte bazı değişiklikler içeriyor. Evet, buna göre askeri seferberlikten kaçanların kontrolünün güçlendirilmesi söz konusu." ifadesini kullandı.

Dünya

17.04.2024, 10:39

Ukrayna Parlamentosu 351 milletvekilinin 283'ünün kabul oyuyla sıkılaştırılmış seferberlik yasasını onayladı. Söz konusu yasa tasarısı ilk defa ocak ayında parlamentoya sunulmuş ve tartışmalara sebebiyet vermişti. 

Yasaya göre seferberlik sırasında 18 ila 60 yaş arasındaki erkeklerin her zaman bir askerlik kayıt belgesi taşıyacak, bir askerlik sicil ve kayıt bürosu temsilcisinin veya bir polis memurunun talebi üzerine bunu gösterecek. Ayrıca erkeklerin bir sınır geçiş noktasında veya sınır bölgesinde bir sınır görevlisinin talep etmesi halinde askeri kayıt belgesini göstermesi de zorunlu olacak. Bununla birlikte pasaport alımlarında yeni bir düzenleme yapılarak yurtdışında olup da askerlik kayıt belgesi olmayanlara yeni pasaport verilmemesi karara bağlandı. Yasanın yayınlanmasının ardından askerlik hizmetiyle yükümlü kişilerin 60 gün içinde ikamet adreslerini, iletişim bilgilerini ve askeri kayıp verilerini güncellemesi zorunlu hale geliyor.18-60 yaş arası askerlik hizmetinden sorumlu kişiler, ancak askerlik sicil bilgilerini güncellemeleri halinde Ukrayna'nın yabancı diplomatik kurumlarında konsolosluk hizmeti alabilecek. Ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, seferberlik yaşının 27'den 25'e düşürüldüğü yasayı 2 Nisan'da ı-onaylamıştı.

İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü Haberi Görüntüle

ZELENSKİ: ASKERLİKTEN KAÇANLARIN KONTROLÜ GÜÇLENDİRİLECEK

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yaptığı konuşmada "Bu sabah onaylanan yasa, birliklerimizin ve askeri yönetimin talebi üzerine seferberlikte bazı değişiklikler içeriyor. Evet, buna göre askeri seferberlikten kaçanların kontrolünün güçlendirilmesi söz konusu." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading