Yandex Metrica

PKK'nın İskandinavya'da ülkesi var! Kandil ne isterse onu yapıyorlar

PKK'nın İskandinavya'da ülkesi var! Kandil ne isterse onu yapıyorlar

İsveç Meclisi'ndeki hassas dengeler PKK'lı parlamento üyesi Emine Kakabaveh'i bir anda önemli hale getirdi. Kakabaveh, ülkede PKK bağlantılı 130 isme 'dokunulduğu' takdirde hükümete tüm desteğini kesmekle tehdit ediyor.

Dünya

23.01.2024, 19:23

İsveç'te İran asıllı PKK yandaşı Emine Kakabaveh, Magdalena Anderson başbakanlığındaki hükümeti parmağında oynatıyor. Kabinede Adalet Bakanlığı koltuğunda oturan Morgan Johansson'a yönelik muhalefetin Meclis gündemine getirdiği güvensizlik oylaması, PKK'lı Kakabaveh sayesinde sonuçsuz kaldı. 

'Artan çete suçlarını önleyemediği' gerekçesiyle Johansson'u koltuğundan indirmek isteyen muhalefet, PKK'ya bağlı milletvekili Kakabaveh'in çekimser kalmasıyla amacına ulaşamadı. Gensoru önerisinde muhalefet, bakanı koltuğundan etmek için gereken 175 oyu elde edemedi. Böylelikle Kakabaveh, hassas dengeler üzerine kurulu İsveç Meclisi'nde hükümet üzerindeki etkisini biraz daha güçlendirmiş oldu. 

Emine Kakabaveh ve İsveç Başbakanı Magdalena Anderson

Bu durum Stockholm basınının da tepkisini çekiyor. Başbakan Anderson'un tamamıyla PKK destekçisi Emine Kakabaveh'in boyunduruğu altına girdiğini belirten haberlerde, "Anderson tüm ipleri Kakabaveh'in eline teslim etti. İsveç'in, partisinin çıkarlarını, ülke güvenliğinden önde tutan bir başbakanı var" deniliyor. PKK militanı, gelecek haftaki bütçe görüşmeleri öncesinde de İsveç hükümetini yine tehdit etmekten geri durmadı. Kakabaveh, Expressen gazetesine yaptığı açıklamada, gelecek hafta yapılacak bütçe görüşmelerinde hükümetin aleyhinde oy kullanabileceği şantajında bulundu.

Ünlü aktör gözaltında: Cinsel saldırıyla suçlanıyor Ünlü aktör gözaltında: Cinsel saldırıyla suçlanıyor Haberi Görüntüle

BU HAFTA BENİMLE MASAYA OTURUN!

Expressen gazetesi ayrıca, hükümetin en büyük vaadi olan emekli yardımını meclisten geçirmek için önümüzdeki hafta yapılacak ek bütçe oylaması öncesi, Kakabaveh'in yeni talep listesini hükümetin önüne koyduğunu yazdı. PKK'lı vekilin 'PKK ve uzantılarına destek' konusunda hükümetle yeni müzakereler talep ettiğini belirten gazete, Kakabahev'in şartlarının kabul edilmemesi halinde hükümet bütçesi oylamasında ret oyu verebileceği tehdidine yer verdi. Gazeteye konuşan Kakabahev, "Eğer bu hafta benimle masaya oturup gelecekte ne yapacaklarını tartışmazlarsa, bu durum bütçe oylamasını etkileyecektir" dedi.

Refah'ta çatışmalar şiddetlendi: Direnişçiler işgalcilere cevap veriyor Refah'ta çatışmalar şiddetlendi: Direnişçiler işgalcilere cevap veriyor Haberi Görüntüle

İSTİHBARATI UZAK TUTUN TALEBİ

Oyu karşılığında Kakabahev'in, İsveç'te yaşayan 130'dan fazla PKK'lı teröristin hayatlarını daha rahat ve istihbarat birimlerinden uzakta yaşaması gerektiğini talep ettiği belirtildi. Ayrıca PKK destekçisi vekilin Türkiye'ye uygulanan silah ambargosunun da devam etmesini talep ettiği kaydedildi. Bütçe oylaması, 3 ay sonra sandığa gidecek hükümet için büyük önem arz ediyor. Zira Anderson'ın partisi Sosyal Demokratlar'ın en büyük vaatlerinden biri emekliye yapılacak ek yardımlar olacaktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading