Yandex Metrica

Misilleme hazırlığı son aşamasında! İran, İsrail'i bakın nasıl vuracak

Misilleme hazırlığı son aşamasında! İran, İsrail'i bakın nasıl vuracak

Suriye'nin başkenti Şam'da üst düzey Devrim Muhafızları komutanlarının öldürüldüğü hava saldırısı sonrası intikam yemini eden İran'ın olası misillemesi Orta Doğu'yu alarma geçirmişken dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. ABD basını, İran'ın İsrail'i doğrudan hedef almayıp vekil güçlerini kullanacağını iddia etti. İngiliz medyası ise gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya attı ve İsrail'in saldırı durumunda İran'ın nükleer tesislerini vurmaya hazırlandığı öne sürdü.

Dünya

29.04.2024, 21:56

6 aydır Gazze'de soykırım yapan ve 33 bini aşkın masum Filistinliyi katleden terör devleti İsrail, İran’ın Şam’daki büyükelçilik yerleşkesinde bulunan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlendi.

Düzenlenen hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusundan ikisi general rütbesinde 7 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıda 6 Suriyelinin de ölenlerin arasında bulunduğu, toplam ölü sayısının 13 olduğu açıklanmıştı.

İran, saldırıyı İsrail’in düzenlediğini açıklamış, Netanyahu yönetimi ise sessiz kalmaya devam etmişti. Saldırıya misillemede bulunacağını ve intikam mesajları veren İran, ABD'yi de sorumlu tuttuğunu bildirmişti.

Suriye'nin başkenti Şam'da üst düzey Devrim Muhafızları komutanlarının öldürüldüğü hava saldırısı sonrası intikam yemini eden İran'ın olası misillemesi Ortadoğu'yu alarma geçirmişken dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

IVY League öğrencileri hayatları boyunca baskı görecek olmalarına rağmen Gazze'nin yanındalar: Şimdiden iş teklifleri iptal edildi! IVY League öğrencileri hayatları boyunca baskı görecek olmalarına rağmen Gazze'nin... Haberi Görüntüle

İSRAİL, İRAN'IN NÜKLEER TESİSLERİNİ VURACAK

Londra merkezli Elaph News'in haberine göre, İran'ın İsrail'e doğrudan saldırması durumunda, İsrail de İran'daki hedefleri vurarak misilleme yapacak. Adının açıklanmaması koşuluyla konuşan bir yetkili, İsrail'in son günlerde İran'ın nükleer tesislerini ve kritik altyapısını hedef alacak saldırılar için hava tatbikatları düzenlediğini iddia etti.

'Sübyancı'ya mahkemeden rekor tazminat: Tam 7 milyon 200 bin lira! 'Sübyancı'ya mahkemeden rekor tazminat: Tam 7 milyon 200 bin lira! Haberi Görüntüle

VEKİL GÜÇLER KULLANILABİLİR

ABD'li yayın kuruluşu CNN'e konuşan ABD istihbarat kaynakları, İran'ın İsrail'e doğrudan saldırmasının pek olası olmadığı görüşünde. ABD istihbarat kaynaklarına göre; Tahran yönetimi, bunun yerine vekil güçleri kullanabilir.

Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Haberi Görüntüle

İRAN FÜZE SALDIRISINA HAZIRLANIYOR

CNN'e göre Tahran, ABD veya İsrail'in başlatacağı herhangi bir saldırıya vereceği tepkiden endişe duyduğu için durumu ciddi şekilde tırmandırmak istemiyor. ABD istihbarat kaynakları İran'ın önümüzdeki günlerde vekil güçleri kullanarak İsrail'e füze saldırısı düzenleyebileceğini belirtiyor.

Adana'dan Kiev'e Patriot füzesi: İsrail'e sırtını çeviren Avrupa ülkesi Ukrayna'ya kucak açtı Adana'dan Kiev'e Patriot füzesi: İsrail'e sırtını çeviren Avrupa ülkesi Ukrayna'ya... Haberi Görüntüle

TANSİYON ZİRVEDE: İSRAİL ORDUSU YÜKSEK ALARMDA

Yaşanan bu gelişmenin ardından Ortadoğu'da yeni cephenin açılma ihtimali gündemde.

Suriye'nin başkenti Şam'da üst düzey Devrim Muhafızı subaylarını hedef alan ve bu hamlesi ile bölgedeki tansiyonu zirveye çıkaran İsrail, İran'ın tüm dünyaya ilan ettiği intikam saldırısına hazırlanırken, İsrail ordusu yüksek alarma geçmiş durumda.

Gazze'deki ABD askerleri çatışmaya girecek mi? Yapılan çelişkili açıklamalar Temsilciler Meclisi'nde gerginliğe sebep oldu Gazze'deki ABD askerleri çatışmaya girecek mi? Yapılan çelişkili açıklamalar Temsilciler... Haberi Görüntüle

İSRAİL'DEN İRAN'A UYARI: GÜÇLÜ TEPKİ VERİRİZ

İran'ın olası intikam saldırısına hazırlanan Tel-Aviv yönetiminden İran'a adeta ültimatom gibi bir uyarı geldi. İsrailli yetkililer Axios'a, İsrail'in ABD'ye, İran'ın bu hafta başında Suriye'deki ölümcül saldırısına misilleme olarak kendi topraklarından İsrail'e saldırı düzenlemesi durumunda İsrail'den güçlü bir tepki alacağını ve mevcut çatışmayı başka bir düzeye taşıyacağını söylediğini belirtti.

Rusya Orlan-10 dronlarını Çingenelere kaptırdı: Demir yığını sandılar kamyonete attılar Rusya Orlan-10 dronlarını Çingenelere kaptırdı: Demir yığını sandılar kamyonete attılar Haberi Görüntüle

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİKLERİ YÜKSEK ALARMDA

Öte yandan ülke medyası, İsrail elçiliklerinin yüksek alarma geçtiğini yazdı. İsrail'in önde gelen gazeteleri arasında yer alan Jerusalem Post 'İran'ın tehditleri karşısında dünyanın dört bir yanındaki İsrail büyükelçilikleri yüksek alarma geçti' başlığıyla okurlarının karşısına çıktı.

Söz konusu haberde şu ifadelere yer verildi;

''Yurtdışında görev yapan diplomatlar, büyükelçiliklerinin İran'ın misilleme hedefi olacağı yönündeki endişelerini dile getirdi. Ayrıca bazı büyükelçilerden, güvenlikleri endişesiyle halka açık etkinliklere gelmemeleri istendi.'' 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading