Yandex Metrica

Milyonlarca Fransız sokağa inmişti: Macron emeklilik reformunu savunmaya devam ediyor

Milyonlarca Fransız sokağa inmişti: Macron emeklilik reformunu savunmaya devam ediyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, milyonlarca vatandaşın sokağa dökülmesine sebep olan emeklilik reformunun refahı artıracağını iddia etti ve protestoculara çağrı yaptı.

Dünya

23.01.2024, 22:19

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, kitlesel protestolara yol açan emeklilik reformunu savunmaya devam ediyor. Rungis kentinde dünyanın en büyük ikinci toptan gıda halini ziyaret eden Macron, emeklilik reformunun refahı artıracağının iddia etti ve 7 Mart'ta protesto yapmayı planlayan göstericilere sağduyu ve sakinlik çağrısı yaptı. 

Fransa'da herkesin ortalama çalışma süresinin daha uzun olması konusunda ortak kanaate sahip olduğunu belirten Macron, sistemin işlevselliği için emeklilik reformunun gerekli olduğuna dikkat çekti. 

130 bin TL karşılığında sınır dışı edilecekler: Tartışmalı yasa kabul edildi: Mülteciler gönderiliyor... 130 bin TL karşılığında sınır dışı edilecekler: Tartışmalı yasa kabul... Haberi Görüntüle

MİLYONLARCA VATANDAŞ SOKAĞA DÖKÜLMÜŞTÜ

Emeklilik yaşının 62'den 64'e çıkarılmasını öngören reform Fransa'da büyük tepki çekmiş ve milyonlarca vatandaş protesto için sokaklara dökülmüştü. 

Türkiye'nin ambargosu sonuç verdi: İsrail'de gıda fiyatları uçuyor Türkiye'nin ambargosu sonuç verdi: İsrail'de gıda fiyatları uçuyor Haberi Görüntüle

EMEKLİLİK YAŞI HER YIL 3 AY YÜKSELTİLECEK

Kitlesel protestoların ardından Ulusal Meclis'te onay almayan reform taslağının 28 Şubat'ta Senatoya gönderilmesi bekleniyor. 1 Eylül'den itibaretn geçerli olması beklenen emeklilik reformu ile emeklilik yaşının kademeli olarak her yıl 3 ay yükseltilerek 2030'da 64'e çıkarılacak. 2027'de emeklilik maaşının tamamını alabilmek için 43 yıl prim ödeme şartı getirilecek.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading