Yandex Metrica

Mescid-i Aksa'da İsrail zulmü! İsrail askerlerinden Ramazanın ilk cuma namazını kılmak isteyenlere engel!

Mescid-i Aksa'da İsrail zulmü! İsrail askerlerinden Ramazanın ilk cuma namazını kılmak isteyenlere engel!

İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya yönelik kısıtlamaları Ramazan ayının ilk Cuma gününde de devam etti. Siyonist rejim Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyen Filistinlilerin Kudüs'e geçişine kısıtlama getirdi.

Dünya

27.03.2024, 10:15

İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya yönelik kısıtlamaları bu Ramazan ayının ilk cuma gününde de sürdü. Kudüs'e geçmek isteyen Filistinliler, Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya kontrol noktası ile şehrin güneyindeki "300" isimli kontrol noktasında uzun kuyruklar oluşturdu.

Suçlamalar düştü: Fransa'daki Müslümanlara ait okul kapanmayacak Suçlamalar düştü: Fransa'daki Müslümanlara ait okul kapanmayacak Haberi Görüntüle

FİLİSTİNLİLER KONTROL NOKTALARINDAN DÖNMEK ZORUNDA KALDI 

İsrail'in sabah saatlerinden bu yana çok sayıda asker ve polis konuşlandırdığı kontrol noktalarına akın eden Filistinlilerin Kudüs’e girişine çeşitli nedenlerle engelleyince  çok sayıda Filistinli, kontrol noktalarından geri dönmek zorunda kaldı.

İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü Haberi Görüntüle

İSRAİL, İBADET ETMEK İÇİN ÖZEL İZİN ŞARTI GETİRDİ 

İsrail, Batı Şeria'da yaşayan 50 yaş üstü kadınların ve 55 yaş üstü erkeklerin, cuma günleri Mescid-i Aksa'da ibadet etmek için özel izin almaları şartıyla işgal altındaki Doğu Kudüs'e gelebileceğinin duyurusunu yapmıştı. 

Göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar: Yasa kabul edilirse yüz binlerce mülteci deport edilecek Göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar: Yasa kabul edilirse yüz binlerce... Haberi Görüntüle

"İBADET ÖZGÜRLÜĞÜ NEREDE"

Ramallah kentinden kontrol noktasına gelen Ranya Ebu Safiye (48),yaş sınırına uymadığı için İsrail yetkililerin Kudüs'e girmesini engellediğini ifade etti. Ebu Safiye, "Kudüs şehrine girip ibadet etmek için her yıl Ramazan ayını bekliyoruz ama uygulanan kısıtlamalar nedeniyle engelleniyoruz. Biz sadece namaz kılmak için geldik. Hareket özgürlüğü nerede, ibadet özgürlüğü nerede?" sözleriyle öfkesini dile getirdi. 

Hamas'tan yeni açıklama: 'Netanyahu bölgesel savaş çıkarma peşinde' Hamas'tan yeni açıklama: 'Netanyahu bölgesel savaş çıkarma peşinde' Haberi Görüntüle

"KUDÜS'Ü MÜSLÜMANLARDAN BOŞALTMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Siyonist rejimin Ramazan ayı boyunca kutsal yerlere erişimlerine izin vermediğini söyleyen Ebu Safiye, İsrail'in "yeni bir gerçeklik dayatmak ve kontrol etmek amacıyla Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs kentini Müslümanlardan boşaltmaya çalıştığını" söyledi. 

Irkçı Ben-Gvir'den yeni çıkış: Savaş Kabinesi'nin feshedilmesini istedi Irkçı Ben-Gvir'den yeni çıkış: Savaş Kabinesi'nin feshedilmesini istedi Haberi Görüntüle

"RAMAZAN'DA KUDÜS'E GİREMEDİĞİM İLK YIL"

Nablus kentinden gelen Filistinli Sadık Feyl (71), "Manyetik kartım (elektronik güvenlik kartı) olmadığı bahanesiyle beni geri gönderdiler." dedi.

Feyl, "Bu yaşta benden izin belgesi isteniyor, kolaylık bunun neresinde? Bu, Filistinlilerin güvenlik bahanesiyle Mescid-i Aksa'ya girmesini engellemeye yönelik bir İsrail politikasıdır. Bu, Ramazan ayında Kudüs'e girmemin engellendiği ilk yıl. Tokat yemiş gibiyim." diyerek tepksini ifade etti. 

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular istemedi! Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular... Haberi Görüntüle

"BU YAPILANLAR FİLİSTİN HALKINDAN İNTİKAM ALMAK İÇİN"

Filistinli Ahmed Mehamid (65) de özel izni olmadığı gerekçesiyle Kudüs’e girmesine izin verilmediğini söyledi. Mehamid, "Biz yaşlılar genellikle izinsiz giriyorduk. Bugün çok sıkı güvenlik önlemleri uygulanıyor ve Mescid-i Aksa'ya girişimiz engelleniyor. Bu Filistin halkından intikam almak." dedi. 

Yahudi yerleşimciler polis eşliğinde Filistinlilere saldırdı: 6 kişi vurularak yaralandı Yahudi yerleşimciler polis eşliğinde Filistinlilere saldırdı: 6 kişi vurularak yaralandı Haberi Görüntüle

İBADETE YAŞ SINIRI GETİRDİ 

İsrail ordusu pazartesi günü yaptığı açıklamada, Batı Şeria'dan gelen Filistinlilerin geçerli bir manyetik (güvenlik) iznine sahip olmaları ve güvenlik durumlarının değerlendirilmesi şartıyla ramazan ayı boyunca cuma günleri Kudüs’e girişlerine izin verileceğini açıklamıştı.

Açıklamada, sadece 55 yaş üstü erkeklerin, 50 yaş üstü kadınların ve 10 yaş altı çocukların ibadet etmesine izin verileceği belirtilmişti.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Loading