Yandex Metrica

Malcolm X'in kızları CIA, FBI ve NYC polisine dava açtı: Babamızın hak ettiği adaleti bulmasını istiyoruz

Malcolm X'in kızları CIA, FBI ve NYC polisine dava açtı: Babamızın hak ettiği adaleti bulmasını istiyoruz

Malcolm X'in kızları Qubilah ve İlyasa Şahbaz Federal Soruşturma Bürosu (FBI), CIA ve New York Polis Departmanına suikastla ilgili "delilleri gizlemekten" 100 milyon dolarlık dava açıyor.

Dünya

23.04.2024, 17:03

ABD'de ırkçılıkla mücadelenin sembol isimlerinden Malcolm X'in kızları Qubilah ve İlyasa Şahbaz Federal Soruşturma Bürosu (FBI), CIA ve New York Polis Departmanına suikastla ilgili "delilleri gizlemekten" 100 milyon dolarlık dava açacağını duyurdu.

BAE 75 yıl sonra aynı kabusu yaşadı: Umman'da hayat durma noktasına geldi! 21 kişi hayatını kaybetti BAE 75 yıl sonra aynı kabusu yaşadı: Umman'da hayat durma... Haberi Görüntüle

'BABAMIZIN HAK ETTİĞİ ADALETİ BULMASINI İSTİYORUZ'

İlyasa Şahbaz, ilgili federal ve New York'ta bulunan yerel kurumları Malcolm X'e suikast düzenlemek için komplo kurulması ve planların uygulanmasına yönelik kanıtları gizlemekle suçladı. İlyasa Şahbaz, şu şekilde konuştu:

Ailemiz, babamın cinayetiyle ilgili gerçeğin ortaya çıkması için yıllarca mücadele etti ve babamızın hak ettiği adaleti bulmasını istiyoruz. Babamızın ölümüne yol açan koşullar hakkındaki gerçek sadece ailesi için değil, birçok takipçisi, birçok hayranı ve ona güvenen birçok kişi için önemlidir. Umudumuz o ki babamız için adaletin yerini bulmasını isterken bu davanın sonunda bazı cevapsız sorulara da yanıt bulunur.

Qubilah ve İlyasa Şahbaz'ın avukatı Ben Crump ise ailenin Malcolm X'in ölümü hakkındaki gerçekleri bilmeyi hak ettiğini söyledi ve 'On yıllar sonra adaleti hak eden biri varsa o da kızlarıdır.' dedi. 

Son dakika... Suriye'deki ABD üssüne saldırı: Roketler Irak topraklarından fırlatıldı Son dakika... Suriye'deki ABD üssüne saldırı: Roketler Irak topraklarından fırlatıldı Haberi Görüntüle

'100 MİLYON DOLARLIK HAKSIZ ÖLÜM DAVASI AÇACAĞIZ'

Malcolm X'in kızları için tazminat talep edeceklerini belirten Crump, şu şekilde konuştu:

Hiç kimse onların nelere katlandığını hayal bile edemez. Adalet yoktu ve kızları adına bu ilgili devlet kurumlarına 100 milyon dolarlık haksız ölüm davası açacağız.

Crump, ayrıca, Malcolm X’in ailesi için yaşadıklarının karşılığı olabilecek "hiçbir meblağın olmadığını" da belirtti ve "Yapabilecekleri tek şey, sadece ailesi için değil, halkı ve dünya için tarihi bir yanlışı düzeltmek olacak." dedi.

Malcolm X'e suikast düzenlemekle suçlanan Muhammed Aziz ve Halil İslam, uzun yıllar hapis yattıktan sonra geçtiğimiz yıl aklanmıştı. Avukat Crump, iki ismin aklanmasının açacakları dava ile ilgili iddiaları destekleyeceğini söyledi. 

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Faiz kararı sonrası altın ve döviz kuru nasıl etkilenir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Faiz kararı sonrası altın... Haberi Görüntüle

MALCOLM X KİMDİR?

Irkçılıkla mücadelenin kişit ismi Malcolm X, kolonyalizm sonrası İslam dünyası hakları için kahraman olarak anılıyor. Malcolm X, 21 Şubat 1965'te Harlem'de konuşma yaparken hayatını kaybetmişti. 

Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Haberi Görüntüle

NETFLIX BELGESELİ SUİKASTÇİYİ SERBEST BIRAKTIRDI

Malcolm X suikastinden yıllar sonra 3 isim tutuklanmış ve ömür boyu hapse mahkum edilmişti. 2020'de Netflix'te yayımlanan bir belgeselin ardından Malcolm X'i öldürmekle hüküm giyen Aziz Muhammed ve Halil İslam'ın durumu, delil yetersizliği gerekçesi ile yeniden incelemeye alınmıştı. 

Yeniden incelemenin ardından Kasım 2021'de New York Yüksek Mahkemesi yargıcı Ellen Biben, iki sanık hakkındaki suçlamaların düşürüdüğünü ilan etmişti. Öte yandan, 20 yıl hapis yatan ve ardından serbest bırakılan Aziz Muhammed, kurumlara karşı açtığı davadan 26 milyon dolar kazanmış, 2009'da hayatını kaybeden Halil İslam'ın ailesine ise 10 milyon dolar ödenmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading