Yandex Metrica

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Faiz kararı sonrası altın ve döviz kuru nasıl etkilenir?

Piyasalarda gözler yarın açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Peki merkez bankası faizi kararı ne yönde olacak? Faiz kararı altın ve döviz piyasasını nasıl etkileyecek. 

Dünya

24.04.2024, 20:54

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi açıklamalarda bulunan iktisatçı Prof. Dr. Hakan Kara, "TCMB banka ve şirketler üzerindeki karmaşık düzenlemeleri kaldırmalı ve döviz kurunu daha fazla dalgalanmaya bırakmalı" ifadelerini kullandı.

Halk dünyada cehennemi yaşadı! Pompeii yanardağı halka felaketi getirdi! 2.000 yıllık sır ortaya çıktı! Halk dünyada cehennemi yaşadı! Pompeii yanardağı halka felaketi getirdi! 2.000... Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI KARARI NE OLUR?

Yarın saat 14:00'te açıklanacak faiz kararı piyasalarda heyecan yarattı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) politika faizi kararını yarın saat 14:00'te açıklayacak. Peki faiz kararı döviz fiyatlarını etkiler mi?

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara kritik karar öncesi Merkez Bankası'na tavsiyede bulundu. Hakan Kara, Merkez Bankası'nın faizi 500 baz puan artırıp yüzde 55'e çıkarması gerektiği bildirdi.

MSB duyurdu! Türkiye, Birleşik Görev Kuvveti komuta görevini devraldı MSB duyurdu! Türkiye, Birleşik Görev Kuvveti komuta görevini devraldı Haberi Görüntüle

FAİZ KARARI DÖVİZE ETKİ EDER Mİ?

Paylaşımına devam eden Kara, Banka ve şirketler üzerindeki karmaşık düzenlemeleri kaldırması ve döviz kurunu daha fazla dalgalanmaya bırakması gerektiğini" söyledi.

Kara ayrıca "Bu yapılabilirse mevduat ve kredi yapısı daha adaletli hale gelecek, döviz kuru piyasası ve bütün sistem rahatlayacaktır" dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading