Yandex Metrica

Konut fiyatlarındaki artışa radikal çözüm: Yabancılara ev satışı 2025'e kadar yasaklandı

Konut fiyatlarındaki artışa radikal çözüm: Yabancılara ev satışı 2025'e kadar yasaklandı

Kanada'da yabancı uyruklulara konut satışı yasaklandı. Konut fiyatları vatandaşların karşılamayacağı boyuta ulaşınca hükümet çözümü yabancılara satışı durdurmakta buldu.

Dünya

20.02.2024, 00:01

Kanada'da konut fiyatlarındaki artış devam ederken hükümetten radikal bir karar aldı. Konut fiyatlaındaki talep baskısını azaltmayı hedefleyen Kanada, yabancılara konut satışını yasakladı. Kanada uyruklu olmayanlara iki yıl boyunca satış yapılmayacak. 

Göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar: Yasa kabul edilirse yüz binlerce mülteci deport edilecek Göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar: Yasa kabul edilirse yüz binlerce... Haberi Görüntüle

SON ON YILDA YÜZDE 48 ARTIŞ

Kanada'da bu yaz medyan (ortanca) konut fiyatları 777 bin Kanada Doları'na yani 10,6 milyon TL'ye kadar yükselmişti. Fiyatlar 2022'de ulaştığı zirvenin altına düşşse de 2013'teki ortalama fiyatların yüzde 48 üzerinde. 

Türkiye karşı çıkmıştı: Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ege'de deniz parkı ilan edeceklerini yineledi Türkiye karşı çıkmıştı: Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ege'de deniz parkı ilan... Haberi Görüntüle

KANADA'DA EV ALMAK ABD'DEN DAHA ZOR

Konut fiyatlarında fahiş artış devam ederken vatandaşların gelirinde ise aynı oranda artış olmadı. Güncel verilere göre vergi ortancası gelir 2015-2020 arasıdna yüzde 9,8 oranında arttı. Verilere göre Kanada'da ev almak İngiltere ve ABD'ye göre çok daha zor. 

Avustralya'da kilise saldırısı: Piskopos canlı yayında defalarca bıçaklandı Avustralya'da kilise saldırısı: Piskopos canlı yayında defalarca bıçaklandı Haberi Görüntüle

YABANCILARA SATIŞ YASAKLANDI

Ontario ve British Columbia bölgelerindeki evlerin yüzde 6'sı Kanada vatandaşı olmayan kişilere aitken hükümet yükselen konut fiyatlarına çözümü yabancılara konut satışını engellemekte buldu. Fakat yasakların konut piyasasını rahatlatmaya yönelik bir katkısı olmayacağını düşünenlerin sayısı da oldukça fazla.

Kanada'da 1 Ocak'tan itibaren ev sahibi olabilmek için ülke vatandaşı ya da oturma izni sahibi olmak gerekiyor.

Hükümet, yasak yürürlüğe girmeden önce geçici çalışma vizesine sahip olanlar, sığınma için başvuruda bulunanlar ve 5 yıldan uzun süredir Kanada'da yaşayan öğrenciler için istisna tanınmıştı. 

Federal İskan Bakanı Ahmed Hussen, ev almak isteyenlerin evlere bir meta olarak bakmasını engellemek ve konutları insanların yaşadığı ve aile kurduğu yerler olarak görmelerini hedeflediklerini söylemişti.

Netanyahu gücünü kaybetti: İsrail ordusunda arka arkaya üst düzey 2 istifa! Netanyahu gücünü kaybetti: İsrail ordusunda arka arkaya üst düzey 2... Haberi Görüntüle

YENİ ZELANDA'DA YASAĞIN ARDINDAN FİYATLAR ARTTI

Konut fiyatlarındaki artışı engellemeye çalışan Yeni Zelanda da 2018'de benzer bir karar almıştı. Fakat yasak kararının ardından Yeni Zelanda'da konut fiyatlarındaki artış enflasyonun üzerine çıktı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading