Yandex Metrica

Kırgızistan'dan Özbekistan'a gizli tünel! Yerin altında tam 130 metrelik geçit

Kırgızistan'dan Özbekistan'a gizli tünel! Yerin altında tam 130 metrelik geçit

Dünyayı şoke eden gelişmenin adresi Kırgızistan Özbekistan sınırında yaşandı. Edinilen bilgiye göre Kırgızistan sınırında bir köy evinde 130 metre uzunluğunda gizli bir tünel bulundu. Evin sahibi gözaltına alınırken, tünelin yasa dışı göç ve yük taşımacılığı için kullanıldığı öğrenildi.

Dünya

04.04.2024, 11:22

Kırgızistan-Özbekistan sınırında yasa dışı göç ve yük taşımacılığına yönelik operasyon düzenlediklerini duyuran Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi, gelişmeleri aktardı.

Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Haberi Görüntüle

GİZEMLİ GEÇİT

Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi'den yapılan açıklamanın devamınde ise, operasyon sonucu Kırgızistan’ın Calal-Abad bölgesine bağlı Suzak ilçesinde bulunan Bek-Abad köyündeki bir evde iki ülkeyi birbirine bağlayan gizli bir tünel bulunduğu belirtildi.

Kraliyet ailesinde buzlar eriyor mu? Harry, William ve Kate Middleton sarmalı Arapsaçına döndü Kraliyet ailesinde buzlar eriyor mu? Harry, William ve Kate Middleton... Haberi Görüntüle

130 METRELİK TÜNEL

"Tünelin derinliği 15 metre, uzunluğu ise 130 metre. Tünelin Kırgızistan devlet sınırına kadar olan bölümü 50 metre, yüksekliği ise 1 metre 70 santimetre olarak tespit edildi" diyerek açıklamalara devam eden Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi, "Yasa dışı göç ve yük taşımacılığı kanalını organize eden 38 yaşındaki E.A. isimli ev sahibi gözaltına alındı" dedi.

Gazze İntifadası'nın batılı çocukları: Siyonizmin akademik kalelerini yıkılıyor Gazze İntifadası'nın batılı çocukları: Siyonizmin akademik kalelerini yıkılıyor Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Öte yandan yapılan açıklmanın devamında olayla bağlantısı olan ve söz konus tüneli kullanarak sınırdan yasa dışı şekilde çıkış yapan şahıslar ve yasa dışı şekilde geçirilen malların tespit edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

100 milyon dolarlık radarı vurdular: O cephede büyük saldırı hazırlığı 100 milyon dolarlık radarı vurdular: O cephede büyük saldırı hazırlığı Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKE ARASINDA GİZLİ TÜNELLER TESPİT EDİLİYOR

Özbekistan ile sınır komşusu olan Kırgızistan'ın güneyindeki Calal-Abad, Oş ve Batken bölgelerinde zaman zaman gizli tünüller bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading