Yandex Metrica

İtalya'dan Ukrayna uyarısı: '3. Dünya Savaşı çıkar'

İtalya'dan Ukrayna uyarısı: '3. Dünya Savaşı çıkar'

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, NATO askerlerinin Ukrayna'ya gönderilmesini doğru bulmadıklarını, bunun 3. Dünya Savaşı çıkm riskini artıracağını söyledi.

Dünya

23.03.2024, 19:46

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Verona'da bir etkinliğe katıldı. Burada soruları cevaplayan Tajani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme ihtimalini dile getirmesini hatırlatarak "Ben, NATO'nun Ukrayna'ya girmemesi gerektiğini düşünüyorum. Umarım böyle bir şey olmaz. Oraya gitmek ve Rusya ile savaşa girmek, 3. Dünya Savaşı'nın çıkması riski anlamına gelir." dedi. Kendilerinin Rusya ile savaşta olmadıklarının altını çizen İtalyan bakan, "Uluslararası hukuku ve Ukrayna'nın özgürlüğünü savunuyoruz ancak Rusya ile savaşa girmiyoruz. Biz, Kiev'e her türlü askeri, ekonomik ve teknik araçları veriyoruz ama savaşa gitmek bana hata gibi görünüyor ve tüm İtalyanlar bunu istemiyor." ifadesini kullandı. İtalya'nın Ukrayna'ya asker göndermesinin söz konusu olmadığını vurgulayan Tajani, İtalyan ordusunun, Kızıldeniz'de ticari gemileri korumada, Lübnan'da, Irak'ta ve Afrika'da iyi iş çıkardığını ve barışın taşıyıcısı olduğunu belirtti.

Tajani ayrıca Papa Franciscus'un "Durumu görenin, halkını düşünenin, beyaz bayrağı kaldırma ve müzakere etme cesaretini gösterenin daha güçlü olduğuna inanıyorum." sözlerinin çarpıtıldığını, Papa'nın barış istediğini savundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading