Yandex Metrica

İsrailli esirler Netanyahu'dan ümidi kesti: İntihara teşebbüs eden esir Kassam Tugayları tarafından kurtarıldı

İsrailli esirler Netanyahu'dan ümidi kesti: İntihara teşebbüs eden esir Kassam Tugayları tarafından kurtarıldı

Hamas'ın askeri kanadı İzzedin el-Kassam Tugayları, intihara teşebbüs eden bir İsrailli esirin kurtarıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada "Birkaç gün önce tutulduğu yerde intihara kalkışan bir düşman esirini son anda kurtardık. ifadeleri kullanıldı.

Dünya

15.05.2024, 19:47

Mısır'ın başkenti Kahire'de yürütülen ateşkes anlaşması ve esir takasına yönelik müzakerelere İsrail tarafının uyuşmaz tavrıyla bir türlü neticelenemiyor. Hamas'ın kabul ettiği 124 günlük ateşkesi ve esir takasını öngören anlaşma İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve başında bulunduğu Savaş Kabinesi tarafından adeta çöpe atıldı. Gazze'ye dönük saldırılarına ve burada katliama devam etmek ve aynı zamanda da esirlerinin karşılıksız olarak verilmesini isteyen İsrail yönetimi neredeyse her gün başta esir aileleri olmak üzere on binlerce İsraillinin protestosuyla karşı karşıya kalıyor. Toplu haldeki bu halk hareketine kulaklarını tıkayan Netanyahu ve hükümeti, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın elinde bulunan İsrailli esirleri umursamadığını birçok kez gösterdi. İşte o umursanmayan esirlerden birinin intihara teşebbüs ettiği ve Kassam Tugayları tarafından son anda kurtarıldığı açıklandı. Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada "Birkaç gün önce tutulduğu yerde intihara kalkışan bir düşman esirini son anda kurtardık." ifadeleri kullanıldı ve olaydan Netanyahu bizzat sorumlu tutuldu. Açıklamanın devamında "Bazı düşman esirlerinin fiziksel ve zihinsel sağlıklarının bozulmasından düşmanı ve (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu'yu bizzat sorumlu tutuyoruz." denildi.

Nükleer doktrinini değiştirip atom bombası yapacak: Artık barış yok! Nükleer doktrinini değiştirip atom bombası yapacak: Artık barış yok! Haberi Görüntüle

İSRAİL ESİR TAKASI GÖRÜŞMELERİNİ TIKIYOR

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes ve esir takası müzakereleri Mısır ile Katar arabuluculuğunda Mısır'ın başkenti Kahire'de devam ediyor. İsrail'in uzlaşmaz tavrı görüşmeleri tıkasa da ateşkes için son şans olarak değerlendirilen görüşmeler Hamas'ın yapıcı tavrıyla sonlanmış değil. Görüşmeler devam ederken ve Hamas, Mısır ve Katar tarafından iletilen anlaşmayı kabul etmişken İsrail'in aynı akşam Refah'a saldırı başlatması ve çok sayıda sivili katletmesi iki tarafın barışa ve atelkese nasıl baktığının göstergesi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sık sık 1,5 milyon sivilin sığındığı Refah'a saldıracaklarını dünya kamuoyundan yapılan tüm uyarılara rağmen tekrarlıyor. 

Afganistan'da insani yıkım: Sel suları 300'den fazla kişiyi hayattan kopardı Afganistan'da insani yıkım: Sel suları 300'den fazla kişiyi hayattan kopardı Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN 7 EKİM SONRASI GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 35 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 78 bine yakın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 130'dan fazla İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading