banner2

İsrail'i sarsan casusluk skandalı! Casus bakanın evinden çıktı

İsrail Dışişleri Bakanı Benny Gantz'in evinde çalışan bir görevlinin İran istihbaratıyla temasta olduğu ortaya çıktı. İsrailli casus, İranlı hacker grubuyla temasa geçince yakayı ele verdi. Olay İsrail yönetimini alarma geçirdi.

Dünya 18.11.2021, 15:17 18.11.2021, 17:14
Abone ol
İsrail'i sarsan casusluk skandalı! Casus bakanın evinden çıktı

İsrail bir istihbarat skandalıyla çalkalanıyor. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'in evinde temizlik görevlisi olarak çalışan İsrailli bir adamın, bakanla ilgili İran'a casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklandığı duyuruldu. Açıklamayı İsrail gizli servisi Şin Bet yaptı. 

BAKANIN EVİNDEN GÖRÜNTÜLER ÇEKTİ

Şin Bet'e göre, Gantz'in evinde çalışan Omri Goren Gorochovsky isimli İsrailli, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'in evinde temizlik işlerinde çalışıyordu. Goren, Telegram üzerinden İran'la bağlantılı bir kişiye ulaşarak, bakanın evine erişimi olduğunu söyleyip yardım etmeyi teklif etti.  İsrailli casus samimiyetini kanıtlamak için, bakanın evinin farklı yerlerinde çekilen, içinde bilgisayarının fotoğraflarının da olduğu görüntüler çekerek gönderdi.

israil savunma bakani benny gantz

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz

İRAN İSTİHBARATIYLA İLETİŞİME GEÇİNCE YAKALANDI

İsrailli adam İran'la bağlantılı bir kişiyle temasa geçince yakayı ele verdi. Casusun, İran bağlantılı hacker grubu Black Shadow ile temasa geçtiği ve Gantz'ın bilgisayarına İran istihbaratının kontrol ettiği bir yazılım yüklemeyi planladığı ifade edildi. 

Adam bu görüşmelerden kısa bir süre sonra, İran adına bakana casusluk teklif ettiği iddiasıyla tutuklandı. Casusluktan yargılanacak olan Goren'in 10 ila 15 yıl arasında hapis cezası alması bekleniyor. 

İSRAİL ALARMA GEÇTİ

İsrail güvenlik servisi, olayın ardından  "bu tür vakaların gelecekte tekrarlanma olasılığını sınırlamak amacıyla" bakanların evlerindeki işçilerin soruşturulma şekline ilişkin bir iç inceleme başlatmaya karar verdiğini duyurdu. 

Bu, Gantz'ın düşman istihbarat operasyonlarının hedefi olduğu ilk sefer değil. Mart 2019'da da Gantz'ın cep telefonu hacklenmişti. O olayın da İran'la bağlantılı olduğu ifade ediliyor. 
 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!