Yandex Metrica

Türkiye'den yeni NAVTEX! Yunan basını korku ile duyurdu: 23 Yunan adası tehlikede...

Türkiye'den yeni NAVTEX! Yunan basını korku ile duyurdu: 23 Yunan adası tehlikede...

Ege Denizi'nde Türkiye korkusunu iliklerine kadar hisseden Yunanistan basını "23 Yunan adası tehlikede" başlığı ile Türkiye'nin yeni NAVTEX yayımladığını duyurdu. Pentapostagma gazetesinde yer alan haberde Türkiye'nin NAVTEX'i Semadirek, Limni, Midilli, Sakız Adası, Rodos, Patmos, Kos ve Kastellorizo ​​gibi bir çok adayı içinde barındırıyor ifadelerini kullandı.

Dünya

29.04.2024, 20:09

Türkiye Yunanistan arasındaki gerilim her ne kadar Kahramanmaraş merkezli çifte deprem sonrası olumlu yönde seyir etse de dönem dönem iki ülke arasındaki gerilim tekrar artıyor. 

Hatırlanacağı üzere Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Yunanistan'a Ege ve İyon Denizi konusunda uyarılarda bulunmuş "Yunanistan’ın, Ege sorunları bağlamında öteden beri hemen her platformdan istifade etme çabası içinde olduğu bilinmektedir. İlişkilerimizde son dönemdeki yumuşamaya rağmen, Yunanistan’ın bu defa da çevreyle ilgili hususları istismar ettiği görülmektedir. 

Maldivler'de İsrail pasaportu yasaklandı! Dünya Gazze soykırımının finansör markalarına karşı boykot başlattı Maldivler'de İsrail pasaportu yasaklandı! Dünya Gazze soykırımının finansör markalarına karşı... Haberi Görüntüle

2. KARDAK KRİZİ YOLDA

Ege sorunlarını ve egemenliği uluslararası anlaşmalarla Yunanistan’a devredilmemiş bazı ada, adacık ve kayalıkların statüsüne ilişkin hususları kendi gündemi çerçevesinde kullanmamasını Yunanistan’a tavsiye ederiz” açıklamasını yapmıştı.

Yunan medyası bu uyarıyı 2. Kardak krizi yolda diyerek duyurmuştu. Yunan merkezli Kathimerini gazetesi,  Türkiye ile 1996'da yaşanan Kardak krizine atışta bulunarak, "1996'da bu tür iki adacık yüzünden canımızı zor kurtarmıştık" ifadelerini kullandı. 

Habere devam eden gazete Enerji ve Çevre Bakanı Theodoros Skylakakis'in, biri Ege Denizi'nde olmak üzere bir dizi adacığı içerecek iki deniz parkının kurulması yönündeki talebine atıfta bulunarak, iki ülkenin bir an önce gerilimi azaltması gerektiği bildirmişti.

Uluslararası Adalet Divanı'ndan soykırım destekçisi Almanya duyurusu: Karar yarın açıklanacak Uluslararası Adalet Divanı'ndan soykırım destekçisi Almanya duyurusu: Karar yarın açıklanacak Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN YENİ NAVTEX

Türkiye'nin attığı her adımı haberleştiren Yunan medyası son olarak, Türkiye, yeni NAVTEX ile adaların askerden arındırılması konusunu tekrar gündeme getiriyor. 23 Yunan adası tehlikede ifadelerini kullandı.

Pentapostagma gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye'nin pazartesi günü yayımladığı NAVTEX'te Aralarında Semadirek, Limni, Midilli, Sakız Adası, Rodos, Patmos, Kos ve Kastellorizo'nun da bulunduğu 23 Yunan adasının yer aldığı listeyle Ege adalarının askerden arındırılması konusuna özel atıfta bulununduğu ifade edildi.

Habere devam eden Pentapostagma gazetesi NAVTEX, uluslararası anlaşmalara atıfta bulunarak, "Zaman zaman bazı istasyonlar, söz konusu adaların karasuları da dahil olmak üzere, uluslararası anlaşmalara aykırı olarak seyrüsefer güvenliğini tehlikeye atabilecek bölgelerde askeri faaliyetlerin yürütüleceğine dair uyarılar yayınlamaktadır" ifadelerini kullandı.

ABD doları olmadan 260 milyar dolarlık ticaret! BRICS doları tarihe gömdü! ABD doları olmadan 260 milyar dolarlık ticaret! BRICS doları tarihe... Haberi Görüntüle

BRAHMOS KIŞKIRTMASI

Öte yandan Yunan basını Savunma Genelkurmay Başkanı  General Dimitrios Choupis'in Hindistan ziyareti sonrası Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'e önlem olarak Hindistan-Rusya yapımı BrahMos süpersonik seyir füzesini alacağını duyurmuştu.

Yunan medyasından yüz bulan Hindistan medyası ise BrahMos Füzesi ile Akdeniz'de seyreden Türk savaş gemisinin vurulduğu bir animasyon filmi yayımlamıştı. Türkiye'yi açık açık tehdit ede iki ülke basını son günlerde Ege Denizi'nde gerilimi zirveye çıkarma konusunda bayağı hevesli görünüyor.

Habere Tepki Ver

4

0

1

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading