Yandex Metrica

İsrail esir takasıyla serbest bıraktığı Filistinlileri yeniden gözaltına alıyor

İsrail esir takasıyla serbest bıraktığı Filistinlileri yeniden gözaltına alıyor

İşgalci İsrail güçleri, esir takası anlaşması ile serbest bıraktığı 11 Filistinli sivili yeniden gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 3'ünün çocuk, 4'ünün ise kadın olduğu belirtiliyor. 

Dünya

30.03.2024, 11:29

Soykırımcı İsrail bir yandan serbest bırakıyor bir yandan gözaltına alıyor. Filistin direniş hareketi Hamas'la yapılan anlaşma gereği 81 İsrailliye karşılık 240 Filistinli serbest bırakılmıştı. Kasım 2023'te yapılan bu anlaşma öncesinde ve sonrasında işgalci güçler özellikle Batı Şeria'daki baskıyı iyice artırmıştı. 7 Ekim öncesinden çok daha fazla baskınlara imza atan işgal güçleri birçok Filistinliyi gözaltına almaya, tutuklamaya ve hatta öldürmeye devam etti. İsrail hapishanelerinde ölen/öldürülen Filistinliler de bunlara eklendiğinde özellikle sivillere yönelik saldırıların bir hayli arttığı görülüyor. 

İran'ın İsrail'e yönelik operasyona verdiği isim belli oldu: Hakiki Söz İran'ın İsrail'e yönelik operasyona verdiği isim belli oldu: Hakiki Söz Haberi Görüntüle

3'Ü ÇOCUK, 4'Ü KADIN 11 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

İsrail'in 2023'ün kasım ayında Filistin direniş hareketi Hamas'la vardığı anlaşmayla serbest bıraktığı Filistinli sivillerden 11'i yeniden gözaltına alındı. Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinin ortak açıklamasında esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakıldıktan sonra yeniden gözaltına alınan Filistinlilere ilişkin bilgi verildi. Yapılan açıklamada İsrail güçlerinin 3'ü çocuk 4'ü kadın olmak üzere 11 Filistinliyi yeniden gözaltına aldığı belirtildi.İsrail güçleri 7 Ekim'den bu yana işgal altında tuttuğu Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 bin 670 Filistinliyi gözaltına aldı. Gazze'de İsrail ordusu ile Filistinli gruplar arasında 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ile 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştı.

Son dakika... Bir protesto da Fransa'da: Tarihi Sorbonne Üniveristesi de Gazze ayaklanmasına katıldı Son dakika... Bir protesto da Fransa'da: Tarihi Sorbonne Üniveristesi de... Haberi Görüntüle

GAZZE'DE DURUM

7 Ekim'de Filistin direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadını oluşturan İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail işgaline cevap olarak Aksa Tufanı operasyonu başlatmış ve çok sayıda füzeyi işgal güçlerinin topraklarına göndermişti. Bu saldırıya karşılık verne İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni ağır bombardımana tabi tutarak  en az 13 bin 500’ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 726 Filistinliyi yaraladı. Gazze'de 74 bine yakın da yaralı bulunuyor. Enkaz altında olup da haber alınamayan ve çıkarılamayan binlerce kişinin olduğu belirtilirken İsrail güçleri özellikle sivil altyapıya zarar veriyor. Bunun için ibadethane, hastane ve okul gibi sivillerin bulunduğu yerler seçiliyor ve bombalanıyor. Saldırılar sırasında direniş hareketi işgal ordusuna ağır kayıplar verdiriyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 251'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 593 askerinin öldüğünü duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading