Yandex Metrica

İngiltere'de sağlık çıkmazı: Acil müdahalede bekleme süresi en az 4 saat

İngiltere'de sağlık çıkmazı: Acil müdahalede bekleme süresi en az 4 saat

İngiltere sağlık sistemi resmen çıkmaza girdi. Ambulans bekleme süresi en az 1,5, hastaneye yatma süresi ise en az 12 saati bulurken haftada 500 kişinin acil servislerdeki bekleme süresi yüzünden hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

Dünya

25.02.2024, 03:04

İngiltere'de sağlık krizi derinleşiyor. Amnulans bekleme süresi bir buçuk saatin üzerine çıkarken acil servislerde ise ilk müdahale için en az 4 saat, hastaneye yatırılacak hastalar ise 12 saatten fazla bekleniyor. 

Yatak doluluğu ve personel eksikliği sebebiyle hastalar saatlerce beklerken hastane önlerinde ve otoparklarda bekleyen ambulanslar ise İngiltere'deki krizin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. 

Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi öldürdü! Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi... Haberi Görüntüle

EN YÜKSEK BEKLEME SÜRESİ

Kovid-19'un yeniden yükselişi ve ardından Strep-A ve grip salgını da had safjhaya ulaşması ile kriz yeniden tetiklenirken  kalp krizi veya felç geçiren hastaların ambulans bekleme süresi bile bir buçuk saati aştı. Normal şartlar altında bu kategorideki hastalarda ambulans bekleme süresinin en fazla 18 dakika olması gerekirken Aralık 2022'de 1,5 saatlik bekleme süresi "bugüne kadarki en uzun süre" olarak kayda geçti.  

Acil servise başvuran hastaların yarısından fazları ilk müahale için 4 saatten fazla beklerken 55 bin hastanın ise 12 saatten daha fazla bekletildiği kaydedildi. Kasım 2022'de ise bu sayu 37 bin 837 olarak kaydedildi.

Füzeler televizyon kulesini ikiye böldü: 12 Eylül saldırısını anımsatan görüntüler kameralara yansıdı Füzeler televizyon kulesini ikiye böldü: 12 Eylül saldırısını anımsatan görüntüler... Haberi Görüntüle

HAFTADA 500 KİŞİ BU YÜZDEN ÖLÜYOR

Üst düzey bir sağlık yetkilisinin aktardığına göre İngiltere'de acil servislerdeki bekleme sürelerinin artması haftada yaklaşık 300 ila 500 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oluyor.  

Acil tıp doktorları birliği olan Royal College of Emergency Medicine'ın Başkanı Dr. Adrian Boyle, Aralık 2022'de acil servislerde "bugüne kadarki en uzun bekleme süresinin" kaydedildiğini açıkladı ve şu şekilde konuştu:

Şu anda uzun beklemeler açısından gördüğümüz şey, artan ölüm oranıyla ilişkilendiriliyor ve her hafta acil servislerdeki gecikmeler ve sorunların bir sonucu olarak 300 ila 500 kişinin öldüğünü düşünüyoruz.

Dünya Bankası'ndan Türkiye tahmini: Enflasyon düşecek ekonomi büyüyecek Dünya Bankası'ndan Türkiye tahmini: Enflasyon düşecek ekonomi büyüyecek Haberi Görüntüle

YATAK BEKLEYENLERİN SAYISI KOVİD-19 DÖNEMİNİ AŞTI

Rutin tedaviler için sıra bekleyen vatandaşların sayısı ise 7,19 milyona ulaştı. Tedavi için 1 yıldan fazla bekleyenlerin sayısı ise Kovid-19 salgını öncesine oranla 220 kat daha fazla olduğu kaydedildi.

İngiltere Sağlık Bakanı, 200 milyon sterlinlik destek paketi açıklamış ve hastanelerdeki yatakların boşaltılması, yatak sayısının artırılması ve sosyal bakım servislerine binlerce ek yatak alınmasını planladıklarını bildirmişti. 

Enflasyon altında teklif edilen maaş zamlarını reddeden sağlık çalışanları ise ülke çapında grevlerine devam ediyor. İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda'da artan hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında adil maaş artışı talebiyle 15 Aralık 2022'de 1 günlük greve giden on binlerce hemşire, hükümetle uzlaşı sağlanamaması üzerine 20 Aralık'ta ikinci kez iş bıraktı.

Ülke genelinde 300 binden fazla üyesi bulunun ve hemşireleri temsil eden RCN (Royal College of Nursing) sendikası, yüzde 19'luk maaş zammı talebinde bulunurken hükümet söz konusu talebin karşılanamaz olduğunu savunuyor.

Öte yandan, hükümet yetkilileri, maaş artışlarına bağımsız inceleme kuruluşları tarafından karar verildiğini belirtiyor.

İsrailli ırkçı bakandan insanlık dışı öneri: Filistinliler infaz edilsin İsrailli ırkçı bakandan insanlık dışı öneri: Filistinliler infaz edilsin Haberi Görüntüle

HEMŞİRELERDEN YENİ GREV KARARI

Hükümetle yapılan son müzakerelerin de başarısız olmasının ardından hemşireler, 18-19 Ocak'ta yeniden greve gitmeye hazırlanıyor.

İngiltere ve Galler'de, maaş artışı ve çalışma koşullarına ilişkin hükümetle süregelen anlaşmazlık nedeniyle binlerce ambulans personeli 11 Ocak'ta ikinci kez iş bıraktı.

Greve katılan acil tıp uzmanları, sağlık görevlileri, destek personeli ve ambulans şoförleri, 23 Ocak'ta yeniden iş bırakacak.

9 füze İsrail'e ulaştı iki hava üssü vuruldu! İşte İran'ın intikam saldırısında tüm detaylar 9 füze İsrail'e ulaştı iki hava üssü vuruldu! İşte İran'ın... Haberi Görüntüle

DOKTORLAR DA GREVE GİDECEK

İngiltere genelinde yaklaşık 4 bin 200 fizyoterapist de 26 Ocak ve 9 Şubat'ta greve gidecek.

Maaşlarında 2008'den bu yana yüzde 26,1'lik bir kesinti olduğunu belirten yaklaşık 45 bin pratisyen hekim de 9 Ocak'ta grev oylaması başlattı.

Doktorlar, oylama sonucunda iş bırakma kararı alırsa, martta yapılması planlanan grev, "pratisyen hekimlerin 2016'daki grevinden sonra ikinci büyük grevi" olacak ve 72 saat sürecek.

İsrail ordusundan Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırısı: Hizbullah hedefleri vuruldu İsrail ordusundan Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırısı: Hizbullah hedefleri vuruldu Haberi Görüntüle

GREV KARŞITI YASA 

İngiliz hükümeti, kamuda kilit önem taşıyan sektörlerde çalışanların greve gitmelerini kısıtlayacak yasayı parlamentoya sundu. Yasanın ülkede tren yolları, itfaiye ve ambulans hizmetlerini kapsaması öngörülüyor.

Sendikalar ise kilit kamu sektörlerinde çalışanların greve gitme kararı almaları halinde bile minimum hizmet vermek zorunluluğu getirecek olan yasayı "antidemokratik ve yasa dışı" olarak niteliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading