Yandex Metrica

Sitede Ara

9 füze İsrail'e ulaştı iki hava üssü vuruldu! İşte İran'ın intikam saldırısında tüm detaylar

9 füze İsrail'e ulaştı iki hava üssü vuruldu! İşte İran'ın intikam saldırısında tüm detaylar

Terör devleti İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü. İntikam yemini eden İran, Cumartesi akşamı İsrail'i vurdu. Amerika merkezli ABC televizyonu, İsrail'de vurulan iki hava üssüne dair detayları dünyaya duyurdu.

Dünya

25.04.2024, 22:35

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 6 ay geride kalırken Ortadoğu adeta yangın yerine döndü.

Gazze'de aylardır katliam yapan İsrail, İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde 7 kişi ile 6 Suriye vatandaşı hayatını kaybetmişti.

Bunun üzerine İran, İsrail'i vurmak için itimak yemini etmişti. ABD medyası ise İran'ın 48 saat içerisinde İsrail'i vurmaya hazırlandığını açıklamıştı.

Atina'ya Fransa'dan fırkateyn kazığı! Basın ateş püskürüyor: Türkler uçak gemisi yaparken biz... Atina'ya Fransa'dan fırkateyn kazığı! Basın ateş püskürüyor: Türkler uçak gemisi... Haberi Görüntüle

300'DEN FAZLA İNSANSIZ HAVA ARACI

Beklenen oldu ve İran, Cumartesi akşamı İsrail'i vurdu. İran operasyonun adını "Gerçek Vaat Operasyonu" olarak ilan etti. İran, 300'den fazla kamikaze silahlı insansız hava aracı, balistik ve seyir füzeleri fırlattı. Dünyanın anbean takip ettiği savaşta, şimdi İsrail'in nasıl bir yanıt vereceği merak ediliyor.

Dünya bu iddia ile çalkalanıyor! İngiltere Kralı 3.Charles'in durumu söylenenin tam tersi çıktı! Dünya bu iddia ile çalkalanıyor! İngiltere Kralı 3.Charles'in durumu söylenenin... Haberi Görüntüle

9 FÜZE İKİ HAVA ÜSSÜNÜ VURDU

Amerika merkezli ABC televizyonu İsrail'e ulaşan İran füzeleri ve yol açtıkları tahribatlara dair bilgiler içeren özel bir habere imza attı. Adınının açıklanmaması koşuluyla ABC televizyonu konuşan üst düzey bir ABD'li yetkili, yaklaşık 1000 kilometre uzaktan ateşlenen İran füzelerinden en az dokuzun İsrail hava savunma sistemini aştığını ve iki hava üssünün vurulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erbil'de kritik temaslar: 'PKK meselesi gündemden çıkarılacak' Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erbil'de kritik temaslar: 'PKK meselesi gündemden çıkarılacak' Haberi Görüntüle

CİDDİ BİR HASAR OLUŞMADI

ABD'li yetkiliye göre, beş balistik füze İsrail'in güneydoğusundaki Nevatim Hava Üssü'ne ulaştı. Üsteki bir C-130 askeri nakliye uçağı, bir pist ve depolar hasar gördü. ABD'li yetkili, dört balistik füzenin ise Negev Hava Üssü'nü vurduğunu belirtti. Ancak iki hava üssünde de ciddi bir hasar meydana gelmedi.

Paris'te canlı bomba paniği: İran Konsolosluğu'nda kendini patlatmak istedi Paris'te canlı bomba paniği: İran Konsolosluğu'nda kendini patlatmak istedi Haberi Görüntüle

YARISI FIRLATILMADAN BAŞARISIZ OLDU

ABD merkezli televizyonun iddiajasına göre ayrıca, İran'ın İsrail'e doğru ateşlemeyi planladığı balistik füzelerin yarısı daha fırlatılamadan başarısız oldu. ABC, haberini iki ABD'li yetkiliye dayandırdı.

Hedef sadece Gazze değil: İsrail bombaları bin yıllık tarihi siliyor: Bir ulus topyekün yok oluyor! Hedef sadece Gazze değil: İsrail bombaları bin yıllık tarihi siliyor:... Haberi Görüntüle

ABD'LİLER İÇİN SÜRPRİZ

Öte yandan Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, İran'ın cumartesi gecesi gerçekleştirdiği misilleme saldırısının ABD'li yetkililerin umduğundan daha büyük olduğunu duyurdu. İsminin açıklanmaması koşuluyla haber ajansına konuşan Amerikalı yetkililere göre, özellikle yüksek donanımlı yüzlerce kamikaze drone ve balistik füzenin kullanıldığı saldırıda İran'ın hedefi imha etmek ve kayıplara neden olmaktı.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading