Yandex Metrica

İmran Han hakim karşısına çıkıyor: Lahor sokakları karıştı! Polis Han'ın evine operasyon düzenledi

İmran Han hakim karşısına çıkıyor: Lahor sokakları karıştı! Polis Han'ın evine operasyon düzenledi

Pakistan eski Başbakanı İmran Han, Lahor'daki evinden sanık olarak katılacağı duruşmaya gitmek üzere İslamabad'a doğru yola çıktı. İslamabad'da güvenlik önlemleri artırılırken Han taraftarlarının bölgeye girmesi yasaklandı. Polis ise İmran Han'ın Lahor'daki evine operasyon düzenledi.

Dünya

23.01.2024, 20:35

ABD destekli darbe ile devrilen Pakistan eski Başbakanı İmran Han bu sabah İslamabad'da sanık olarak katılacağı duruşmaya gitmek üzere Lavor'daki evinden yola çıktı. 

Yetkililer doğruladı: Ukrayna, ABD'nin gizlice teslim ettiği balistik füzeleri kullanmaya başladı Yetkililer doğruladı: Ukrayna, ABD'nin gizlice teslim ettiği balistik füzeleri kullanmaya... Haberi Görüntüle

MAHKEMEYE ÇIKAN YOLLAR KONTEYNERLERLE KAPATILDI

Duruşmalara katılmadığından dolayı iki ayrı davada hakkında iki ayrı tutuklama kararı verilen İmran Han, İslamabad'a gitmeden önce şehirde güvenlik önlemleri artırıldı. Başkent İslamabad'da bulunan yargı kompleksi konteynerlerle çevrilirken bölgenin giriş ve çıkışlarında da ciddi önlemler alındı. Ayrıca, İmran Han'ın mahkemeye ulaşmak için kullanacağı güzergah da konteynerlerle kapatıldı. 

Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Haberi Görüntüle

İMRAN HAN DESTEKÇİLERİNİN MAHKEME ALANINA GİRMESİ YASAK

Tüm bu önlemlerin yanı sıra, internet hizmetleri de kısıtlandı ve şehrin birçok bölgesinde halkın toplanması ve İmran Han'ı destekleyen vatandaşların mahkeme alanına girmesi yasaklandı. 

TikTok'a yasak geldi: ABD resmen TikTok'a savaş açtı! TikTok'a yasak geldi: ABD resmen TikTok'a savaş açtı! Haberi Görüntüle

İMRAN HAN LAHOR'DAN AYRILDI, EVİNE OPERASYON DÜZENLENDİ

İmran Han, sanık olduğu mahkemeye gitmek üzere İslamabad yolundayken polis İmran Han'ın ikamet ettiği Lahor'da Zaman Park bölgesinde bulunan eve operasyon düzenledi. Pencap polisi operasyonu İmran Han'ın eşi evde yalnızken yaptı. İmran Han'ın evini basan polis, evin duvarlarını yıktı, evde çalışan işçileri darp etti. 

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisi açıklandı! Dikkat çeken Kıbrıs vurgusu AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisi açıklandı! Dikkat çeken Kıbrıs... Haberi Görüntüle

İSLAMABAD'A GİDEN OTOYOLDA BÜYÜK KARŞILAMA

Öte yandan mahkemeye gelmesi yasaklanan İmran Han destekçileri ise Han'ı İslamabad'a girerken karşılamak için otoyola gittiler.

Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma imzalanacak! Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma... Haberi Görüntüle

İMRAN HAN DESTEKÇİLERİ İLE POLİS ARASINDA ÇATIŞMA 

İslamabad'da eski Başbakan İmran Han taraftarları ile polis arasında mahkeme dışında arbede çıktı. İmran Han'ın taraftarları ile güvenlik güçleri arasında mahkeme dışında arbede yaşandı.

Polis, Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) taraftarlarına biber gazı ve copla müdahale etti, PTI destekçileri de polise taş ve sopa fırlattı.PTI Özel Kalem Müdürü Şibli Faraz'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Yaşanan olayların ardından Han'ın konvoyu duruşmaya geç kaldı. Mahkemenin hakimi Zafer İkbal, Han'ın duruşmaya katılmasını bekleyeceğini belirtti. Han ise mahkemeye daha önce vardığını ancak içeri girmesine izin verilmediğini iddia etti.

Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Haberi Görüntüle

'FAŞİST HÜKÜMET BENİ TUTUKLAMA NİYETİNDE'

Pakistan eski Başbakanı ve PTI Lideri İmran Han ise sosyla medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Mahkemeden kefaletimi ödememe rağmen, faşist hükümetin beni tutuklamak niyetinde olduğu artık açık. Şimdi herkes için açık olması gereken kötü niyetli niyetlerini bilmeme rağmen, hukukun üstünlüğüne inandığım için islamabad mahkemesine gidiyorum. 

Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur getirecek tarihi anlaşma Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur... Haberi Görüntüle

'PLAN SEÇİM KAMPANYAMIZA LİDERLİK ETMEMİ ENGELLEMEK' 

Artık tüm Lahor kuşatmasının mahkeme emirlerini uygulamakla ilgili olmadığı, planın beni hapse atmak ve seçim kampanyamıza liderlik etmemi engellemek olduğu da açık.

Küle dönüşen S-400'ün uydu fotoğrafları ortaya çıktı: Bataryanın yanındaki füzeler de patladı Küle dönüşen S-400'ün uydu fotoğrafları ortaya çıktı: Bataryanın yanındaki füzeler... Haberi Görüntüle

TUTUKLAMA KARARI ASKIYA ALINMIŞTI

İmran Han yargılandığı davaların duruşmalarına katılmamış ve 13 mart'ta hakkında iki ayrı tutuklama kararı verilmişti. Polis 14 Mart'ta İmran Han'ı tutuklamak için operasyon başlatırken PTI mensupları ile emniyet mensupları arasında çatışma çıkmıştı. Bununla birlikte polis ile paramiliter birlikler İmran Han'ı gözaltına alamamış, çıkan olaylarda ise 60'tan fazla polis yaralanırken 15 gösterici gözaltına alınmıştı. İslamabad Yüksek Mahkemesi, duruşmaya katılacağını beyan eden Han hakkındaki tutuklama kararını 17 Mart’ta askıya almıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading