Yandex Metrica

Herkes boru hattını korusun! İki ülkede savaş gemileri yola çıktı

Herkes boru hattını korusun! İki ülkede savaş gemileri yola çıktı

Rusya'dan Avrupa'ya gaz ulaştıran Kuzey Akım hatlarının sabotajlarla devredışı bırakılması, boru hatları bulunan diğer ülkeleri alarm durumuna geçirdi. Norveç ve İtalya savaş gemilerini sefere çıkardı. Hatların üzerinde uçan gizemli İHA'ların hangi ülkeye ait olduğu ise bilinmiyor.

Dünya

23.01.2024, 19:52

Rusya'dan Avrupa'ya gaz ulaştıran Kuzey Akım 1 ve 2 hatlarının denizin altında patlatılmasının ardından boru hatlarına sahip ülkeler teyakkuza geçti. Rus gazının artık tamamen devreden çıkmasıyla Avrupa'ya enerji tedariği için en önemli oyuncu haline gelen Norveç, boru hatlarını savaş gemileriyle koruma kararı aldı. 

Karasularında 90'ı aşkın kuyusu bulunan ve 9 bin kilometrelik boru hattına sahip ülke, enerji varlığını korumak üzere orduyu görevlendirdi. Enerji piyasasını altüst eden sabotajlar sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada Norveç Başbakanı Jonas Gahr Stoere, "Ordumuz, Norveç'in petrol ve gaz tesislerinden artık daha görünür olacak" dedi. 

Netanyahu varoluşsal bir tehdit... İsrailli muhalefet lideri: Hükümetten buram buram zayıflık kokusu yayılıyor Netanyahu varoluşsal bir tehdit... İsrailli muhalefet lideri: Hükümetten buram buram... Haberi Görüntüle

TEYAKKUZ DURUMUNA GEÇTİLER 

Norveç donanması, denizlerdeki tesisleri korumak için askeri gemileri konuşlandıracak. Karada ise güvenlik önlemleri artırılacak. Norveç devletine bağlı enerji şirketi Equinor tüm tesislerde teyakkuz durumuna geçildiğini bildirirken İngiliz haber ajansı Reuters, Norveç Deniz Harp Okulu yetkilisi Tor Ivar Stroemmen'in şu sözlerine yer verdi:

"Norveç şu anda Avrupa'nın en önemli gaz tedarikçisi haline geldiğinin farkına varmalı. Norveç'ten gaz akışının kesilmesi Avrupa'da kaosa neden olur. Yaklaşık 9 bin kilometrelik hatta yönelik sabotajların hepsini elbette önleyemezsiniz, bu imkansız ancak ülkeler birlikte hareket ederse sabotajcıların işini zorlaştırabiliriz. Sualtı gözetimi yapabilen özel gemiler kiralamalıyız. Gaz hatları yakınındaki tüm faaliyetler gözlenmeli."

İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' Haberi Görüntüle

HATTIN ÜZERİNDEKİ GİZEMLİ İHA'LAR KİMİN?

Avrupa'nın en büyük gaz tedarikçisi haline gelen Norveç'ten Almanya ile Polonya kıyılarına iki ana hat uzanıyor. Çeşitli noktalarda kollara ayrılan hatlar denizin altında yeni bir saldırının hedefi olabilir. 

Norveç Petrol Güvenliği Kurumu, açık denizdeki gaz hatları üzerinde uçan kimliği belirsiz insansız hava araçlarına dikkat çekiyor. Eylül ayında bu tip İHA uçuşlarının sıklıkla gözlendiğini aktaran kurum, çeşitli boyutlardaki uçan cisimlerin faaliyetlerinin 'anormal olduğunu' bildirdi. 

Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen video hakkında yetkililerden uyarı! Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen... Haberi Görüntüle

İTALYA DONANMASI DEMİR ALDI 

Kuzey Akım hatlarına kimin saldırdığı henüz netleşmezken boru hatlarını korumaya yönelik bir hamle de İtalya'dan geldi. Bu ülkeye Kuzey Afrika'dan doğalgaz taşıyan boru hatları artık sıkı bir şekilde gözlem altında tutulacak. İtalyan hükümeti, açık denizde hattın geçtiği bölgelere donanma gönderme kararı aldı. Uzaktan kumandalı denizaltılarla teçhiz edilmiş gemilerin su altı incelemeler yapması bekleniyor. 

ABD Başkanı Joe Biden, "Rusya Ukrayna'yı işgal ederse ortada Kuzey Akım diye bir hat kalmaz" demişti. Avrupa'ya giden boru hatlarına yönelik saldırı sonrası gözler Amerikan yönetimine çevrildi.   

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading