Yandex Metrica

Gümülcine Miçotakis'e Arnavutluk'u sordu: Biz burada Türk bayrağı açabilir miyiz?

Gümülcine Miçotakis'e Arnavutluk'u sordu: Biz burada Türk bayrağı açabilir miyiz?

Gümülcine'e Miçotakis tepkisi büyüyor. 29 Ocak anma etkinliklerinde konuşan İskeçe eski Vali Yardımcısı Musa Vidinli, Miçotakis'i Arnavutluk'ta Yunan bayraklarıyla karşılıyorlar. Bütün ulusal kanallar buna yer veriyor. Miçotakis, kendi vatandaşlarımızla dertleştik diyebiliyor. Peki biz burada Türk bayrağı açabilir miyiz? Türkiye Dışişleri Bakanı bizim hakkımızda bir şey söylediğinde Yunan devleti hemen buna karşı bir açıklama yapıyor.' şeklinde konuştu.

Dünya

19.02.2024, 12:08

Gümülcine'de Yunanistan Başbakanı Kiryakoos Miçotakis'e tepki büyüyor. İskeçe eski Vali Yardımcısı Musa Vidinli, Gümülcine Türk Gençler Birliği'nde düzenlenen anma töreninde Miçotakis'in Arnavutluk ziyaretini hatırlattı ve "Miçotakis'i Arnavutluk'ta Yunan bayraklarıyla karşılıyorlar. Bütün ulusal kanallar buna yer veriyor. Miçotakis, kendi vatandaşlarımızla dertleştik diyebiliyor. Peki biz burada Türk bayrağı açabilir miyiz?" dedi.

Irkçı Ben-Gvir'den yeni çıkış: Savaş Kabinesi'nin feshedilmesini istedi Irkçı Ben-Gvir'den yeni çıkış: Savaş Kabinesi'nin feshedilmesini istedi Haberi Görüntüle

BATI TRAKYA DİRENİŞİNİN YILDÖNÜMÜ

Batı Trakya Türklerinin, isimlerinde Türk kelimesi bulunan derneklerinin kapatılmak istenmesinin ardından 29 Ocak 1988'de başlattıkları direnişin yıl dönümü ile düzenlenen '29 Ocaklar ve Yansımaları' adlı etkinlikte Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif moderatörlüğünde gerçekleştirilen "29 Ocaklar ve Yansımaları" adlı etkinlikte, eski İskeçe Vali Yardımcısı Musa Vidinli, Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hülya Emin, Sabık Milletvekili Galip Galip, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Gençlik Kolları Başkanı Burak Adil ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa yer aldı.

Bill Gates açıkladı: Yapay zeka bu 3 mesleği ele geçiremeyecek Bill Gates açıkladı: Yapay zeka bu 3 mesleği ele geçiremeyecek Haberi Görüntüle

'TÜRK KELİMESİ BULUNDUĞU İÇİN TABELALARIN İNDİRİLMESİ SON DAMLA OLDU'

Açılış konuşmasını yapan Müftü İbrahim Şerif, 29 Ocak olaylarının Batı Trakya Türkleri için dönüm noktası olduğunu belirttii ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı İsmail Rodoplu'nun 29  Ocak 1988'deki hak arama yürüyüşündeki rolüne dikkat çekti ve şu şekilde konuştu:

Gümülcine Türk Gençler Birliği, İskeçe Türk Birliği ve Gümülcine Türk Öğretmenler Birliği'nin isimlerinde Türk kelimesi bulunduğu için tabelalarının indirilmesi bardağı taşıran son damla oldu.

Yunanlı başkandan akıllara durgunluk veren çağrı: İstanbul'da acil deprem olmalı! Yunanlı başkandan akıllara durgunluk veren çağrı: İstanbul'da acil deprem olmalı! Haberi Görüntüle

'BİZ BURADA TÜRK BAYRAĞI AÇABİLİR MİYİZ?'

Musa Vidinli ise Yunanistan'ın Batı Trakya Türklerine uyguladığı baskıya dikkat çekerek azınlıkların Yunanistan'da misafir olmadığını vurguladı. 

Miçotakis'in 2022 Aralık tarihli Arnavutluk ziyaretini hatırlatan Vidinli, şu şekilde konuştu:

"Miçotakis'i Arnavutluk'ta Yunan bayraklarıyla karşılıyorlar. Bütün ulusal kanallar buna yer veriyor. Miçotakis, kendi vatandaşlarımızla dertleştik diyebiliyor. Peki biz burada Türk bayrağı açabilir miyiz? Türkiye Dışişleri Bakanı bizim hakkımızda bir şey söylediğinde Yunan devleti hemen buna karşı bir açıklama yapıyor.

Diğer konuşmacılar ise 29 Ocak'taki direniş ruhunun unutulmaması gerektiğine dikkat çekerken 29 Ocakların Batı Trakya Türkleri için iki önemli dönüm noktası olduğunu belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading