Yandex Metrica

Sitede Ara

Yunanlı başkandan akıllara durgunluk veren çağrı: İstanbul'da acil deprem olmalı!

Yunanlı başkandan akıllara durgunluk veren çağrı: İstanbul'da acil deprem olmalı!

Kahramanmaraşlı çifte deprem sonrası ikili ilişkilerin olumlu yönde seyrettiği Yunanistan'dan akıllara durgunluk veren bir çağrı geldi. Yunanistan OASP Başkanı Efthymios Lekkas, "İstanbul'da bir an önce deprem olması gerektiğini" ifade etti.

Dünya

27.04.2024, 08:27

Uluslararası bilim camiasının İstanbul'da bir an önce deprem olması gerektiğine dikkat çektiğini belirten Yunan başkan "Zorunlu' diyorum çünkü bu, çatlağın son parçası. Anadolu fayı 13 parça, 13 segmentten oluşmaktadır. 12 bölüm kırıktır. Kırılan, yani büyük bir depreme neden olan son parça ise 1999 yılında Nikomedia'da yaşanmıştı." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Haniye'nin görüşmesi dünya medyasında: Türkiye'nin pozisyonu öne çıkarıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Haniye'nin görüşmesi dünya medyasında: Türkiye'nin pozisyonu öne çıkarıldı Haberi Görüntüle

"2020'DE DEPREM OLMALIYDI..."

Sözlerine devam eden eden Efthymios Lekkas, "1911'den bu yana kırılmayan son fay, İstanbul'un güneyinde, su altındaki faydır. Uluslararası bilimsel gruplar bunun 2020 yılına kadar kırılması gerektiğini hesaplamıştı." şeklinde konuştu.

OASP Başkanı Efthymios Lekkas.jpg

Efthymios Lekkas, "Geciktiği sürece gerilim artar ve daha büyük bir deprem meydana gelebilir." diyerek sözlerine devam etti.

Korkutan açıklamalarına devam eden Yunan başkan ayrıca fayın kenar ve kenarlarında yer alan Bursa ve İstanbul'un Kovackili banliyösünde iki deprem yaşandığını belirterek, fayın kenarları kırıldığı için daha büyük bir deprem tahmini gündeme geldi dedi.

Gazze dayanışması tüm Amerikan üniversitelerini sarmış durumda: ABD tarihinde böyle seferberlik görülmemişti! Gazze dayanışması tüm Amerikan üniversitelerini sarmış durumda: ABD tarihinde böyle... Haberi Görüntüle

İSTANBUL DEPREMİ HER AN OLABİLİR

İstanbul'un önümüzdeki 5 yıl içerisinde her halükarda büyük bir deprem göreceğini belirten Efthymios Lekkas, İstanbul'da acilen bir deprem olmalı çünkü zaman geçtikçe 7,8'lik deprem büyüyerek 8'e çıkıyor, 8,2'ye çıkıyor. Yani çok büyük kayıplar olacağını anlıyorsunuz" dedi.

Bu resmen savaş ilanı: Putin'in evine el koydular... Bu resmen savaş ilanı: Putin'in evine el koydular... Haberi Görüntüle

"BUGÜN HEPİMİZ BİRER TÜRKÜZ"

Öte yandan hatırlanacağı üzere Yunanistan, Kahramanmaraş merkezli çifte depremde Türkiye'ye yardım gönderen ilk ülkeler arasında yer almıştı. Yıllarca gerilim halinde olan iki ülke arasındaki ilişkiler bu yardımlar sonrası iyileşme dönemine girmişti. 

Deprem sonrası yardım kampanyaları başlatan Yunan vatandaşları, "Bugün hepimiz birer Türküz" kampanyası ile Türkiye'nin yaralarını sarmaya çalışmıştı. 

Habere Tepki Ver

1

2

5

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading