Yandex Metrica

Sitede Ara

Bill Gates açıkladı: Yapay zeka bu 3 mesleği ele geçiremeyecek

Bill Gates açıkladı: Yapay zeka bu 3 mesleği ele geçiremeyecek

Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, yaptığı podcast yayını sırasında yapay zekaya değindi. Bill Gates, yapay zekanın tüm meslekleri insanların elinden alabileceğini fakat bu 3 mesleği ele geçiremeyeceğini açıkladı.  

Dünya

28.04.2024, 17:24

Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates OpenAI CEO'su Sam Altman ile birlikte düzenlenen podcast yayınında bir araya geldi.

Bir bilgisayar kontrolündeki robotun çeşitli faaliyetleri zeki canlılara benzer şekilde yerine getirme kabiliyeti olarak tanımlanan yapay zeka hakkında Bill Gates'ten önemli açıklamalar geldi.

Yapay zekanın her şeyi yapabilme yeteneği, bazı meslekleri tehdit altına almaya başlamıştı. Bill Gates düzenlenen podcastte bu konuya değindi.

Gates, ''Ben bile işimi kaybedebilirim.'' ifadelerini kullandı.

Goldman Sachs tarafından yayımlanan rapora göre ChatGPT gibi yapay zeka sistemleri, 300 milyon kişinin işini etkileyecek.

Dev rafineri bir kez daha vuruldu, petrol ülkesinde kıtlık başladı: Yakıt fiyatları yükselecek mi? Dev rafineri bir kez daha vuruldu, petrol ülkesinde kıtlık başladı:... Haberi Görüntüle

YAPAY ZEKA BU 3 MESLEĞİ ETKİLEMEYECEK

Bill Gates düzenlenen podcast sırasında yapay zekanın etkilemeyeceği 3 mesleği ifade ederek üniversiteye başlayacak gençlere tavsiyelerde bulundu.

Gates, ''alternatif enerji, sağlık biyobilimleri ve gelişen yapay zekanın kendisi ile bağlantılı alanlardan birini seçmeli'' ifadelerini kullandı.

Bill Gates'e göre yapay zeka bu üç mesleği insanların elinden alamayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading