Yandex Metrica

Gazprom yine "arıza" çıkardı! Avrupa'ya gaz yok!

Gazprom yine "arıza" çıkardı! Avrupa'ya gaz yok!

Gazprom, Kuzey Akım 1 boru hattındaki arıza onarılana kadar Avrupa'ya gaz akışının tamamen durduğunu açıkladı. Böylece Rusya, Avrupa’ya en çok gaz gönderilen hattı tamamen kesmiş oldu.

Dünya

23.01.2024, 19:45

Rusya'nın Uknayna'ya yönelik işgal hareketi sürerken Rus enerji şirketi Gazprom'dan bir kez daha arıza haberi geldi. Şirket Kuzey Akımı 1'de arıza meydana geldiğini duyurdu.

Haniye-Erdoğan zirvesi dünya manşetlerini süsledi: İsrail basını kritik görüşmeyi işte böyle gördü: Siyasi sembolizm Haniye-Erdoğan zirvesi dünya manşetlerini süsledi: İsrail basını kritik görüşmeyi işte... Haberi Görüntüle

ZAMAN BİLGİSİ DE YOK

Yapılan açıklamaya göre, rutin bakım işlemleri sırasında sızıntı tespit edildi ve Kuzey Akım 1 boru hattı "tamir yapılana kadar” kapalı kalacak. Gazprom, onarım sürecine ilişkin zaman bilgisi vermezken, gaz akışının ne kadar süreyle durdurulduğu da merak konusu oldu. Bu gelişmenin ardından Avrupa'ya ön çok gaz gönderen enerij hattı devre dışı kalmış oldu.

Avustralya'da kilise saldırısı: Piskopos canlı yayında defalarca bıçaklandı Avustralya'da kilise saldırısı: Piskopos canlı yayında defalarca bıçaklandı Haberi Görüntüle

AVRUPA'YI ZOR DURUMDA BIRAKACAK HAMLE 

Gazprom'dan 19 Ağustos'ta yapılan açıklamada, Kuzey Akım'da önceden planlanmış bakım nedeniyle 31 Ağustos'tan itibaren üç günlüğüne doğal gaz akışının durdurulacağı bildirilmişti.

Kuzey Akım, Yamal-Avrupa boru hattı ve Ukrayna'daki boru hatlarının yanı sıra Rus gazını Avrupa'ya taşıyan önemli hatlardan biri olarak biliniyor.

Ukrayna savaşının başlamasının ardından Yamal-Avrupa hattı üzerinden de sevkiyat tümüyle durdurulurken Ukrayna üzerinden sevkiyat da yaklaşık yarı yarıya azalmıştı.

Rus yetkililer, Avrupa'ya yönelik doğal gaz sevkiyatındaki sorunların yaptırımlar nedeniyle yaşandığını öne sürerken, Avrupalı yetkililer, Rusya'nın enerji kaynaklarını bir silah olarak kullandığını iddia ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading