Yandex Metrica

FTX borsası davasında yeni gelişme! CEO Fried'ın yüzlerce milyon dolarına el konuldu

FTX borsası davasında yeni gelişme! CEO Fried'ın yüzlerce milyon dolarına el konuldu

Dolandırıcılık ve kara para aklama dahil 8 suçtan yargılanan kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski Üst Yöneticisi (CEO) Sam Bankman-Fried'ın yaklaşık 700 milyon dolarlık varlığına el konuldu.

Dünya

23.01.2024, 20:20

Bir zamanlar kripto dünyasının "Altın çocuğu" olan Bankman-Fried'la ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Mahkeme kayıtlarına göre, New York Güney Bölge Savcısı Damian Williams, el konulmak üzere hisse senedi, nakit ve kripto paradan oluşan 10 hesabı belirledi.

İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst düzey istifalar İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst... Haberi Görüntüle

700 MİLYON DOLARINA EL KONULDU 

Bu kapsamda, Bankman-Fried'ın yaklaşık 700 milyon dolarlık varlığına el konuldu.

Bankman-Fried, dolandırıcılıktan suçlu bulunması halinde söz konusu varlığını kaybedecek.

Kripto para borsası FTX, geçen yıl kasım başında rakibi ve dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile arasında çıkan sorunların ardından likidite sıkıntısı yaşamaya başlamıştı.

Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı bekliyorlar Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı... Haberi Görüntüle

FTX'İN İFLAS ETMESİ SONRASI BAHAMALAR'DA GÖZALTINA ALINMIŞTI 

FTX'in 11 Kasım 2022'de ABD'de iflas süreci başlattığı, şirketin CEO'su Sam Bankman-Fried'ın da istifa ettiği açıklanmıştı. Sam Bankman-Fried, 12 Aralık 2022'de ABD'nin suç duyurusunun ardından Bahamalar'da gözaltına alınmıştı.

ABD'de federal savcılar, Bankman-Fried hakkında dolandırıcılık, finans yasalarını ihlal ve kara para aklama dahil çeşitli suçlardan dolayı iddianame hazırlamıştı.

ABD'li Yahudi senatörden Netanyahu'ya Gazze tepkisi: 'Irkçı hükümetiniz 34 bin Filistinliyi öldürdü' ABD'li Yahudi senatörden Netanyahu'ya Gazze tepkisi: 'Irkçı hükümetiniz 34 bin... Haberi Görüntüle

250 MİLYON DOLAR KEFALET İSTENMİŞTİ 

ABD'ye 21 Aralık 2022'de teslim edilen Bankman-Fried'ın duruşmaya kadar 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılması kararlaştırılmıştı.

Dolandırıcılık ve kara para aklama dahil 8 suçtan yargılanan Bankman-Fried, ocak ayı başında New York Güney Bölge Mahkemesinde çıktığı duruşmada kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmişti.

Netanyahu varoluşsal bir tehdit... İsrailli muhalefet lideri: Hükümetten buram buram zayıflık kokusu yayılıyor Netanyahu varoluşsal bir tehdit... İsrailli muhalefet lideri: Hükümetten buram buram... Haberi Görüntüle

SADECE YEMEK İÇİN 7 MİLYAR DOLAR HARCADI 

FTX sadece 2022 yılı başından eylül ayına kadar, dokuz ayda gıdaya yaklaşık 7 milyon dolar harcadı. Belgelere göre,  Ocak-Eylül 2022 arasında lüks oteller ve konaklama için 15,4 milyon dolar ve "yemek ve eğlence" için 6,9 milyon dolar daha harcadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading