Yandex Metrica

Fransız esnafına enerji ve hammadde darbesi! Fırıncılar zam çağrısı yapıyor: Öleceğiz

Fransız esnafına enerji ve hammadde darbesi! Fırıncılar zam çağrısı yapıyor: Öleceğiz

Fransa'da enerji krizi tüm piyasaları etkiliyor. Elektriğe gelen yüzde 500 zam ve hammaddeye yapılan zamlar karşısında çaresiz kalan fırıncılar ekmeğe zam yapmak zorunda olduklarını söylüyor. Hauts de Seine'de bir fırıncı olan Thierry, "Öleceğiz. Ben bütün ürünlerime zam yaptım ama yetmez." şeklinde konuştu.

Dünya

23.01.2024, 20:12

Fransa'da enerji krizinin etkileri büyüyor. Enerji ve hammadde fiyatlarındaki  artıştan etkilenen esnaf fiyatları yükseltmek zorunda kalıyor. Peki, vatandaşlar zamlara ne kadar dayanabilecek?

Türkiye ve BAE'den ortak tatbikat: Çöl Bayrağı 9 hava tatbikatı başladı Türkiye ve BAE'den ortak tatbikat: Çöl Bayrağı 9 hava tatbikatı... Haberi Görüntüle

BAGET EKMEĞE ZAM ÇAĞRISI

Fransız haber kanalı RMC, artan elektrik faturası ve hammadde fiyatlarının ikiye katlanmasının ardından fırıncılar ekmek fiyatlarını artırmaya başladığını duyurdu. Ulusal Fırıncılar Konfederasyonu krize direnmek için dün vatandaşları baget ekmeğe yüzde 3 ila yüzde 5 arasında zam uygulamaya çağırdı. 

Pasifik Okyanusu'nda ölümcül kaza: Orduya ait iki helikopter düştü Pasifik Okyanusu'nda ölümcül kaza: Orduya ait iki helikopter düştü Haberi Görüntüle

'BAGET EKMEK İÇİN NETFLIX ÜYELİĞİMİ FEDA ETMEYE HAZIRIM'

Fransız vatandaşlar şimdilik esnafın zam uygulamalarını haklı bulduklarını söylüyor. RMC'de yayımlanan programda sunucular,  "İyi bir baget yemek ve  ustalarımızı kurtarmak için Netflix ve diğer tüm aboneliklerini feda etmeye hazırım." dedi ve "Bu doğal bir refleks, öncelikler var ve ister kasap ister fırıncı olsun bunlar Fransa'da zanaatkarlık." dedi.

Irkçı Ben-Gvir'den yeni çıkış: Savaş Kabinesi'nin feshedilmesini istedi Irkçı Ben-Gvir'den yeni çıkış: Savaş Kabinesi'nin feshedilmesini istedi Haberi Görüntüle

'YENİDEN ZAM YAPMAK ZORUNDA KALACAĞIMM'

Hauts de Seine'de bir fırıncı olan Thierry, müşterilerin kendilerine destek olduğunu fakat bunun nereye kadar devam edeceğini bilmediğini söyledi ve şu şekilde konuştu: 

Müşteriler bir arada, anlıyorlar, ama ne kadar? Bagetimi altı ayda 20 sent artırdım, 1,30 avro oldu. Ve kesinlikle yeniden artırmak zorunda kalacağım.

Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi öldürdü! Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi... Haberi Görüntüle

'FATURAYA YÜZDE 500 ZAM'

Bütün ürünlerine zam yapsa da tedarikçilerin hammadde zamlarına yetişemediğini söyleyen fırıncı Thierry, sözlerine şu şekilde devam etti:

Öleceğiz. Faturamıza yüzde 500 zam, yüzde 30 yardım var. Ben bütün ürünlerime zam yaptım ama  yetmez. Tedarikçilerimiz şimdiden Ocak ayı hammadde zamlarını açıklıyor. Bir sendika var, harekete geçmiyor. Ayın 23'ünde bir gösteri düzenlenecek. Dükkanı kapatmak zorunda kalsam da oraya gideceğim. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading