Yandex Metrica

Fransa geri adım atmayacak! 'Dünya beceremediğimizi düşünür'

Fransa geri adım atmayacak! 'Dünya beceremediğimizi düşünür'

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, tartışmalı emeklilik reformunu ile ilgili yaptığı açıklamada geri adım atmaya istekli olmadıklarını gösterdi. D

Dünya

23.01.2024, 22:20

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, tartışmalı emeklilik reformunun askıya alınması durumunda, Fransa'nın "reform yapmayı becerememekle" itham edileceğini ileri sürdü.

Fransız RTL radyosuna konuk olan Darmanin, ülkede haftalardır kitlesel grev ve gösterilere neden olan emeklilik reformuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Füzeler televizyon kulesini ikiye böldü: 12 Eylül saldırısını anımsatan görüntüler kameralara yansıdı Füzeler televizyon kulesini ikiye böldü: 12 Eylül saldırısını anımsatan görüntüler... Haberi Görüntüle

"DÜNYA REFORM YAPMAYI BECEREMEDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜR"

Yüz binlerce Fransız vatandaşının sokaklara inmesine neden olan emeklilik reformuna ilişkin konuşan Darmanin açıklamasında "Reform askıya alınmalı mı? Zannetmiyorum, yoksa dünya reform yapmayı beceremediğimizi düşünür." ifadelerini kullandı.

Aynı radyoya dün konuşan Fransa Demokratik Çalışma Federasyonu (CFDT) Genel Sekreteri Laurent Berger, reformun askıya alınması çağrısında bulunmuştu.

ABD'nin Türkiye düşmanlığında yeni hamlesi! Bakın PKK'ya ne verdiler ABD'nin Türkiye düşmanlığında yeni hamlesi! Bakın PKK'ya ne verdiler Haberi Görüntüle

FRANSA'DAKİ KRİZ

Fransa'da hükümetin, emeklilik yaşının 62'den 64'e çıkarılmasını içeren yasa tasarısını oylama yapmadan Meclisten geçirme kararı üzerine 16 Mart'ta başlayan gösteriler devam ediyor.

Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Haberi Görüntüle

ŞİDDET OLAYLARI ARTIYOR

Gösterilere sert müdahale eden polis ile protestocular arasında ülkenin birçok yerinde şiddet olayları yaşanıyor.

Fransa genelinde 16 Mart'tan bu yana devam eden protestolarda şuana kadar 1000'den fazla kişi gözaltına alınırken çok sayıda gösterici ve polis ise arbedeler sırasında yaralandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading