Yandex Metrica

Fransa'dan elektrik kesinti riskine dair açıklama! 'Tasarruf tedbirleri işe yarıyor'

Fransa'dan elektrik kesinti riskine dair açıklama! 'Tasarruf tedbirleri işe yarıyor'

Fransa'da Rusya'nın doğalgaz arzını kesmesi ve nükleer reaktörlerin büyük bir kısmının çalışmaması sebebiyle yaşanan enerji krizi sonrası gündem olan elektrik kesintisi riskinin ortadan kalktığı bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 20:15

Fransa merkezli yayın organı Le Figaro'nun haberine göre Fransa Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, elektrik üretimi konusunda son göstergelerin durumun kontrol altına alındığı gibi göründüğünü belirtti. 

Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi öldürdü! Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi... Haberi Görüntüle

'ELETKRİK KESİNTİSİ RİSKİNİ EKARTE ETTİK'

Veran konuyla alakalı açıklamasında, 'Kışın elektrik kesintisi riski ekarte edilmiş gözüküyor' sözlerine yer verirken, bu ilerlemede büyük payın, bakımda olan nükleer reaktörlerin bir kısmının hizmete alınması olduğunu belirtti. 

Veran, ayrıca meteorolojik şartların da katkı sağladığına dikkati çekerek devletin, işletmelerin ve Fransızların açıklanan tasarruf tedbirlerini uygulamasının da bunda etkili olduğu değerlendirmesinde bulundu.

LGBT terörüne  itiraz etmenin bir bedeli var: 'Woke' akımıyla linçlenebilirsiniz! LGBT terörüne itiraz etmenin bir bedeli var: 'Woke' akımıyla linçlenebilirsiniz! Haberi Görüntüle

'ENERJİ TASARRUFUNA DEVAM ETMELİYİZ'

Veran, bu gelişmenin Fransızları enerji tasarrufu hedeflerinden uzaklaştırmaması gerektiğine dikkat çekti. 

Fransız elektrik iletim şebekesi verilerine göre, 2022'nin ikinci yarısında uygulamaya konulan tasarruf tedbirleri sayesinde yıl sonu itibarıyla elektrik tüketimi yüzde 8,5, doğal gaz tüketimi ise yüzde 12 azalmıştı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading