Yandex Metrica

Fransa'da ırkçılık evlere kadar girdi! Emlakçıların yarısı ayrımcılık yapıyor

Fransa'da ırkçılık evlere kadar girdi! Emlakçıların yarısı ayrımcılık yapıyor

Fransa'da yapılan bir ankette, ülkede faaliyet gösteren emlakçıların yarısının ev sahiplerinin ırkçı taleplerini kabul ettiği ortaya koyuldu.

Dünya

23.01.2024, 19:01

Fransa'da sivil toplum kuruluşu olan SOS Racisme tarafından önde gelen emlak kuruluşlarından olan FNAIM, Century 21, Guy Hocquet, Stephane Plaza ve Orpi'den 136 emlak ofisi ile yapılan çalışmada, 66 emlakçının ev sahiplerinin ırk ayrımı kriteri üzerine ev kiralama taleplerini kabul ettiği bildirildi. 

Mars değil Yunanistan! Toz bulutu Atina'ya çöktü, komşu turuncuya büründü! Türkiye'ye gelecek mi? Mars değil Yunanistan! Toz bulutu Atina'ya çöktü, komşu turuncuya büründü!... Haberi Görüntüle

4 AJANSTAN 3'Ü BU DURUMU KABUL EDİYOR 

Emlakçıların ev sahibiyle görüştürülmek üzere Arap ya da siyasi kişileri engellediği ortaya koyulurken ankete katılan her 4 ajanstan 3'ü bu ayrımcılığın hukuksuz olduğunu kabul etti. 

İran'dan İsrail'in saldırı tehdidine jet yanıt: 'Daha güçlü ve daha kapsamlı yanıt veririz' İran'dan İsrail'in saldırı tehdidine jet yanıt: 'Daha güçlü ve daha... Haberi Görüntüle

CEZASI 3 YILDAN BAŞLIYOR 

Fransız yasalarına göre, evini veya işyerini kiraya verirken ayrımcılık yapanlar 3 yıla kadar hapis 45 bin euroya kadar para cezasına çarptırılıyor. 

İsrail basını duyurdu: İran'a 'açık ve etkili' cevap verilecek İsrail basını duyurdu: İran'a 'açık ve etkili' cevap verilecek Haberi Görüntüle

EMLAKÇILARIN YARISI EV KİRALARKEN IRKA DAYALI SEÇİM YAPIYOR 

SOS Racisme'den yapılan açıklamada, Paris'in de içinde bulunduğu Ile-de-France bölgesinde 2019 yılında yapılan benzer bir çalışmada emlakçıların yarısının ırkçı şekilde karar aldığı ve bu sektördeki ırka dayalı ayrımcılığın giderek yükseltildiği belirtildi. 

Yapılan açıklamada, suç yaptırımlarının güçlendirilmesi böylece ayrımcılığın önüne geçilmesi gerektiği çağrısı yapıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading