Yandex Metrica

Fransa'da eski İçişleri bakanına ayrımcılık soruşturması! Müslüman polisi görevden almıştı

Fransa'da eski İçişleri bakanına ayrımcılık soruşturması! Müslüman polisi görevden almıştı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron döneminde görev yapan eski İçişleri Bakanı Christophe Castanes hakkında Müslüman bir polise karşı ayrımcı muamelede bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 19:34

Fransa'da Macron döneminde görev yapan eski İçişleri Bakanı Christophe Castanes hakkında Müslüman bir polise karşı ayrımcı muamelede bulunduğu iddiası ile soruşturma başlatıldığı bildirildi. 

Türkiye ve BAE'den ortak tatbikat: Çöl Bayrağı 9 hava tatbikatı başladı Türkiye ve BAE'den ortak tatbikat: Çöl Bayrağı 9 hava tatbikatı... Haberi Görüntüle

ESKİ BAKAN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Journal du Dimanche gazetesinin haberine göre, Fransa'da hükümet üyelerinin yargılanabildiği tek makam olan Cumhuriyet Adaları Divanı (CJR) Castaner hakkında 6 Temmuz günü soruşturma başlattı. 

Paris polis gücünde yer alan bir bilgisayar uzmanının 3 Ekim 2019'da düzenlediği saldırının ardından İçişleri Bakanlığı, personelinden "radikalleşmiş profilleri" tespit etmek için iç soruşturma açmıştı.

İran'ı haritadan silmek istiyorlar! İngiliz basını yazdı: Dron fabrikası vurulabilir İran'ı haritadan silmek istiyorlar! İngiliz basını yazdı: Dron fabrikası vurulabilir Haberi Görüntüle

MÜSLÜMAN OLDUĞU İÇİN AYRIMCILIĞA MARUZ KALMIŞTI 

Soruşturma kapsamında, sonradan Müslüman olan, Terör Eylemi Suçluları Ulusal Otomatik Fişleme Dosyası (FIJAIT) biriminin başındaki Herve C adlı komiser görevinden alınmıştı. Komiser 4 ay sonra polisliğe iade edilmiş ancak başka bir birime sevk edilmişti.

Söz konusu polis, dini ayrımcılığa maruz kaldığı gerekçesiyle olayı CJR'ye taşımıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading