Yandex Metrica

Faşizmin adı demokratikleştirme hareketi olmuş! Fransa spor müsabakalarında başörtüsünü yasaklıyor

Faşizmin adı demokratikleştirme hareketi olmuş! Fransa spor müsabakalarında başörtüsünü yasaklıyor

Medeniyetin merkezi olarak addedilen Fransa'da skandal bir karara imza atıldı. Spor müsabakalarında başörtü takılmasını yasaklayacak yasa tasarısı Fransa Ulusal Meclisi'ne sunulacak.

Dünya

23.01.2024, 18:50

Fransa'da skandal bir yasa tasarısına imza atılıyor. Spor müsabakalarında başörtüsü takılmasını yasaklayan yasa tasarısı Senato tarafından reddedilmesine rağmen Fransa Ulusal Meclisi'ne taşınacak. 

Uluslararası Adalet Divanı'ndan soykırım destekçisi Almanya duyurusu: Karar yarın açıklanacak Uluslararası Adalet Divanı'ndan soykırım destekçisi Almanya duyurusu: Karar yarın açıklanacak Haberi Görüntüle

SÖZDE DEMOKRATİKLEŞTİRME ÇALIŞMASI

Yasa tasarısının 'sporu demokratikleştirme' amacıyla çıkarılması amaçlanırken, dikkat çekici dini semboller giymenin yasaklaştırılmasını amaçlıyor. 

Esir aileleri Netanyahu'yu ve hükümetini sıkıştırıyor: 'Acil görüşme talep edildi' Esir aileleri Netanyahu'yu ve hükümetini sıkıştırıyor: 'Acil görüşme talep edildi' Haberi Görüntüle

MÜSLÜMANLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Demokratikleştirme adı altında ortaya konan faşist kanun teklifi Fransa'da yaşayan Müslümanların geniş tepkisini çekti. 

"Les Hijabeuses" kadın futbol takımının taraftarları başörtüsü yasağını getirecek yasak için Lille'deki belediye binasının önünde toplanarak eylem yaptı. 

O bölgede yanardağ faaliyete geçti: Uçak seferleri durdu, 12 bin kişi acil olarak tahliye edildi! O bölgede yanardağ faaliyete geçti: Uçak seferleri durdu, 12 bin... Haberi Görüntüle

MACRON'UN İSLAM DÜŞMANI POLİTİKALARI TARTIŞMALARI ALEVLENDİRİYOR

Avrupa'da en kalabalık Müslüman nüfusa sahip olan Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam düşmanı politikaları bu tarz yasa tasarılarının yönetim tabanında daha kolay kabul görmesini sağlıyor. 

Vatandaşlık Bakanı Marlene Schiappa konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Düşmanımız İslam değil, radikal İslamcılıktır" ifadelerini kullandı. 

ABD'nin 9 bin kilometrelik planı basına sızdı! Ülkeye kabul edilecekler ABD'nin 9 bin kilometrelik planı basına sızdı! Ülkeye kabul edilecekler Haberi Görüntüle

OLİMPİYATLAR ÖNCESİ ALDIKLARI KARAR MÜSLÜMANLARA ZULÜM İZLERİ TAŞIYOR

Fransa 2024 yılında Yaz Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak. Yasa tasarısının olimpiyat öncesi gelmesi Müslüman ülkelerin oyunlardaki protokolün nasıl olacağını sorgulamasına sebep oluyor. 

Aşırı sağcı Senatör Stéphane Piednoir, Olimpiyat Tüzüğü'nün siyasi ve dini tarafsızlığını sağladığını ifade etti. 

Piedonir, meclisteki konuşmasında, Laiklikten taviz veremeyeceklerini ve Fransa'nın Olimpiyat hareketine ket vurulamayacağını açıkladı. 

Çabad hahamından KKTC'de 9 kollu şamdan gösterisi: Yavru vatan parsel parsel Yahudilere satılıyor Çabad hahamından KKTC'de 9 kollu şamdan gösterisi: Yavru vatan parsel... Haberi Görüntüle

BAŞÖRTÜSÜNE SİYASİ ARAÇ İFADESİNİ KULLANDI

Tasarının tüm kadınların hiçbir ayrım gözetilmeksizin, herhangi bir ayrımcılık belirtisi olmaksızın, siyasi bir araç olduğunu bilinen başörtüsüne bağlı herhangi bir sembol olmaksızın spor müsabakalarına katılmalarına müsaade etmek için tasarlandığı açıklandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading