Yandex Metrica

Ermenistan yardım istedi! Rusya'dan askeri müdahale talebinde bulundu

Ermenistan yardım istedi! Rusya'dan askeri müdahale talebinde bulundu

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile çatışmaların yaşandığı bölgeye uluslararası müdahale talebinde bulundu.

Dünya

23.01.2024, 19:48

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan yaptığı meclis konuşmasında yeni bir açıklamada bulundu. 

İsrailli Bakan Chikli, ABD seçimlerine karıştı: Biden ülkeler arası ilişkilere zarar veriyor İsrailli Bakan Chikli, ABD seçimlerine karıştı: Biden ülkeler arası ilişkilere... Haberi Görüntüle

KGAÖ'DEN YARDIM İSTEDİ 

Paşinyan, saldırılara karşı Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nden (KGAÖ) yardım istediklerini açıkladı.

Ermenistan topraklarının saldırıya uğradığını ifade eden Paşinyan, KGAÖ'nün 4'üncü maddesi uyarınca örgüte başvuru yaptıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor Haberi Görüntüle

RUSYA DA KGAÖ'DE BULUNUYOR 

KGAÖ'de Belarus, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya ve Tacikistan bulunuyor. 

Söz konusu maddede, "herhangi bir üye devletin güvenliğini, istikrarını, toprak bütünlüğünü ve egemenliği tehdit eden bir silahlı saldırı durumunda, bu üye devletin talebi üzerine diğer tüm üye devletler, derhal askeri de dahil olmak üzere gerekli yardımı gönderirler." deniliyor.

Başvurunun neticesinde nasıl bir gelişme yaşanacağı ise belirsizliğini koruyor.


Loading