Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrailli Bakan Chikli, ABD seçimlerine karıştı: Biden ülkeler arası ilişkilere zarar veriyor

İsrailli Bakan Chikli, ABD seçimlerine karıştı: Biden ülkeler arası ilişkilere zarar veriyor

İsrail Diaspora İşleri Bakanı Amichal Chikli, ABD'de 5 Kasım 2024 Salı günü gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde söz sahibi olmaya kalkıştı. ABD Başkanı Biden hakkında olumsuz konuşmalar gerçekleştirirken, başkan adayı Trump'a destek cümleleri kurdu.  

Dünya

30.04.2024, 11:29

İsrail Diaspora İşleri Bakanı Amichal Chikli, 5 Kasım günü düzenlenecek ABD başkanlık seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Chikli, ABD'nin içişlerine karışmaya çalışması Biden tarafından hoş karşılanmadı.

Bakan Chikli, ''Ben ABD vatandaşı olsam yaklaşan seçimlerde Trump’a ve Cumhuriyetçilere oy verirdim.'' ifadelerini kullanarak, başkanlık yarışında Donald Trump'a destek verilmesi gerektiğini savundu. Hizbullah ile girdikleri sıcak çatışmayı örnek vererek Biden'ın baskı altında olduğunu, bu durumun ikili ülkeler arası ilişkileri ciddi zarar verdiğini belirtti.

Ruslar ateşle oynuyor! ABD hava sahasına 4 savaş uçağı sızdırmayı başardı Ruslar ateşle oynuyor! ABD hava sahasına 4 savaş uçağı sızdırmayı... Haberi Görüntüle

''SONUCUNU GÖRDÜK''

Chikli, ''Savaşın başında hem Hizbullah’a hem İran’a 'Yapmayın' dedi. Sonucunu gördük.'' ifadelerini kullanarak ABD Başkanı Biden'a tepki gösterdi. Biden yönetiminden yeterli desteği alamayan İsrail, ABD'nin başına Trump'ı getirerek kendi devletine daha fazla yardım almayı amaçlıyor.

Diaspora İşleri Bakanı Amichal Chikli, ''BD, Biden yönetimi altında gücünü yansıtamıyor, ve bu durum İsrail ile başka ülkelere zarar veriyor. Biden, ABD’nin bir dostu, ancak çok ağır bir baskı altında ve bu hem onu etkiliyor hem de ülkeler arasındaki ilişkilere ciddi zarar veriyor.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading