Yandex Metrica

Ermenistan ateşkesi mi bozacak? Hindistan'dan obüs alıyorlar

Ermenistan ateşkesi mi bozacak? Hindistan'dan obüs alıyorlar

Geçtiğimiz pazar günü ateşkesi bozarak 3 askerinin öldürülmesine sebep olan Ermenistan'dan yeni bir hamle geldi. Ermenistan dağlık bölgelerde kullanmak üzere Hindistan'dan 155 milimetrelik kundağı motorlu obüs sistemi satın almak için hazırlık yapıyor.

Dünya

23.01.2024, 20:33

Pazar günü Azerbaycan'la yapılan ateşkesi ihlal eden Ermenistan, Hindistan'dan 155 milimetrelik kundağı motorlu obüs sistemi satın almak için hazırlanıyor. 

Bu kadar olur mu demeyin! Görüntüler gündem oldu: Mahkumların 1,5 sene kazdıkları tünel karakola çıktı! Bu kadar olur mu demeyin! Görüntüler gündem oldu: Mahkumların 1,5... Haberi Görüntüle

HİNDİSTAN'DAN OBÜS ALIYORLAR 

Armenpress'in Indian Defence Research Wing'e dayandırdığı haberine göre Ermenistan Hindistan'dan, Kalyani Strategic Systems şirketi tarafından geliştirilen 155 milimetre/39 MArG kundağı motorlu obüs siparişi verdi.

Kalyani Grup yetkilileri, obüs sisteminin, Hint firması tarafından 8 ayda geliştirildiğini ve Balasor ile Pokran'da denendiğini duyurdu. 

Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası olmasına izin vermeyeceğiz' Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası... Haberi Görüntüle

40 BOYUNCA DENENDİ 

Obüs sisteminin, Ermeni yetkililer ile 40 gün boyunca denenmesi sonrası Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin standartlarına uygun olduğu ve anlaşma imzalandığı bildirildi. 

Ermenistan Eylül 2022'de Hindistan’dan tahmini 245 milyon dolar değerinde ağır silah sipariş etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading