Yandex Metrica

Enerji tesisleri saldırı altında! Nobel'li yazardan Üçüncü Dünya Savaşı çağrısı: Başkent karanlığa gömülmeden silah gönderin!

Son günlerde dünya İran, İsrail, Filistin denklemine yoğunlaşırken, Karadeniz'in üstünde siren sesleri bir gün olsun eksik olmuyor. Savaşın ikinci yılında baskısını iyiden iyiye hissettiren Rusya, Ukrayna'nın enerji tesislerini yerle bir ediyor.  Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Oleksandra Matwijtchuk, daha fazla silah teslimatı için Batı'ya çağrısında bulundu.

Dünya

25.04.2024, 17:02

3. dünya savaşının arifesinde Rusya, Ukrayna'nın enerji tesislerini yok edip başkent Kiev'in ışıklarını söndürmeyi planlıyor. Son dönemlerde sıcak çatışma alanlarında baskın bir görüntü çizden Rus ordusu bir adım ötesine geçip enerji tesislerini bomba yağmuruna tuttu.

Sürpriz F-16 güncellemesi operasyonlara güç katacak: 3 gün sonra envanterde... Sürpriz F-16 güncellemesi operasyonlara güç katacak: 3 gün sonra envanterde... Haberi Görüntüle

"ACİL SİLAH GÖNDERİN"

Durumun son derece ciddi olduğunu belirten Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Oleksandra Matwijtchuk, ülkesindeki dramatik durum karşısında Almanya'yı acilen daha fazla silah sağlamaya çağırdı.

"Bize yardım edin! Bize Taurus füzelerini verin ki bu savaşı kazanalım” diyen Matwijtchuk, Focus dergisine açıklamalarda bulundu.

Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Haberi Görüntüle

"SOYKIRIM TEHDİDİ ALTINDAYIZ"

Focus dergisine açıklamalarda bulunan Matwijtchuk, "Mücadeleye devam etmekten başka çare yok. Rusya'nın saldırıları soykırım niteliğindedir. Bu da şu anlama geliyor: Silahlarımızı bırakırsak yok edilmekle tehdit ediliriz" dedi.

Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Haberi Görüntüle

"PUTİN BARIŞ İSTEMİYOR"

Açıklamalarında devam eden Nobel sahibi Matwijtchuk, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin barış istemiyor sadece askeri hedeflerine ulaşmak istiyor" diyerek sözlerine devam etti.

Aynı zamanda insan hakları avukat olan Matwijtchuk, "Rusya'nın müzakere etmeye istekli olduğu yönündeki tüm söylentiler yalnızca Batı'daki ruh halini etkilemeyi ve Ukrayna'ya verilen desteği zayıflatmayı amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

Nobel Ödül'lü Oleksandra Matwijtchuk.jpg

Sorbonne Üniversitesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un konuştuğu sırada dışarıda Filistin'e destek gösterisi düzenlendi! Sorbonne Üniversitesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un konuştuğu sırada dışarıda Filistin'e destek... Haberi Görüntüle

"SAVAŞI UKRAYNA KAZANIRSA BARIŞ ŞANSI DOĞAR"

Sözlerine devam eden Matwijtchuk, "Kulağa ne kadar acı gelse de, korkunç olsa bile gerçeği kabul etmeliyiz. Ancak Ukrayna savaşı kazanırsa barış şansı doğar" diye devam etti.

İspanya Pedro Sánchez için ayakta! Yüz binlerce kişilik dev miting İspanya Pedro Sánchez için ayakta! Yüz binlerce kişilik dev miting Haberi Görüntüle

"BATI BENİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI"

Batı'dan gelen desteğin azalmasından duyduğu hayal kırıklığını dile getiren Matwijtchuk, Rusya'nın ülkeme saldırısının hemen ardından şöyle denildi: Bedeli ne olursa olsun Ukrayna'nın yanında olacağız. Fakat durumun hala böyle olduğundan emin değilim" dedi.

2022 yılında Matviytchuk, Belaruslu avukat Ales Bialyazki ve Irina Scherbakova ile birlikte Ukrayna Sivil Özgürlükler Merkezi'ndeki çalışmaları nedeniyle Rus insan hakları örgütü Memorial tarafından Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü.

Hamas'tan yeni açıklama: 'Netanyahu bölgesel savaş çıkarma peşinde' Hamas'tan yeni açıklama: 'Netanyahu bölgesel savaş çıkarma peşinde' Haberi Görüntüle

ENERJİ TESİSLERİNE BOMBA YAĞMURU

Savaşın doruk noktasına ulaştığımız şu günlerde Ukrayna'dan gelen bilgilere göre Rusya, gece boyunca Ukrayna'nın enerji altyapısına "büyük saldırılar" düzenledi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyj Perşembe günü sosyal medya platformu X'den  Rusya'nın Ukrayna'nın "kritik altyapısına" "40'tan fazla seyir füzesi ve 40 tehdit" ateşlediğini söyledi. Ne yazık ki füzelerin yalnızca "bir kısmının" ele geçirildiğini söylerine ekledi. ekledi.

Enerji Bakanı German Galushchenko ise, Telegram'dan saldırıların Kiev, Kharkiv, Zaporizhzhia ve Lviv bölgelerindeki "üretim tesisleri ve iletim sistemlerini" hedef aldığını açıkladı. 

Ukraynalı enerji tedarikçisi DTEK, Telegram'da iki termik santralinin yerlerini belirtmeden saldırıya uğradığını söyledi.

Yerel askeri yönetim başkanı Ruslan Kravchenko ise, Kiev bölgesinin "büyük çapta" saldırıya uğradığını söyledi. Bir “kritik altyapı tesisi” de hedef alındı.

Ukrayna'nın güneyindeki Zaporizhia bölgesinde Vali Ivan Fedorov, enerji altyapısının hasar gördüğü "büyük bir saldırı" olduğunu bildirdi. 

Ukrayna silahlı kuvvetleri, Odessa bölgesinde düşen drone enkazı nedeniyle bir enerji tesisinde yangın çıktığını söyledi.

Rusya, birkaç haftadır özellikle Kharkiv civarında Ukrayna'nın enerji altyapısını bombalıyor ve bu da yaygın ve elektrik kesintilerine neden oluyor. 

Bitcoin tarihinde bir ilk: En sert aylık düşüş! Bitcoin tarihinde bir ilk: En sert aylık düşüş! Haberi Görüntüle

KHARKİV'DE RUS ATEŞİ

Ukrayna'nın doğusundaki Kharkiv bölgesi Perşembe gecesi Rusya tarafından yeniden saldırıya uğradı. Bölge valisi Oleh Synyehubov, Telegram'da Kharkiv şehri ve bölgedeki kritik altyapıya en az 10 roket saldırısı gerçekleştiğini söyledi.

Rusya'nın bombardımanında en az üç kişi hayatını kaybetti. Ukrayna iki yılı aşkın süredir Rusya'nın işgaline karşı direniyor. Ukrayna'nın doğu sınır bölgesi Kharkiv, birkaç haftadır özellikle şiddetli hava saldırılarına maruz kalıyor.

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading