Yandex Metrica

DW: Türkiye'ye saldırmaya devam ediyor

DW: Türkiye'ye saldırmaya devam ediyor

Alman medya kuruluşu Deutsche Welle, Türkiye'ye ilişkin 'kasıtlı ve taraflı' haber yapma alışkanlığından ödün vermediği gibi, işi doğrudan Türkiye'nin egemenlik ve güvenliğini hedef almaya kadar vardırdı.

Dünya

23.01.2024, 17:49

Türkiye ile ilgili her haberinde aleyhte propaganda yapan ve muhalefetin söylemlerini tereddütsüz destekleyerek medya organı olmaktan çok bir nüfuz casusu gibi çalışan Alman medya kuruluşu Deutsche Welle (DW), geçtiğimiz gün, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) 20. kuruluş yıldönümü sebebiyle yayımladığı "sözde" analizinde açıkça rejim değişikliği ifadesini kullandı. DW, "Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala" propagandası yaparken, AK Parti döneminde uluslararası sözleşmelerin uygulanmasında sıkıntı olduğunu iddia etti. DW, bu iddialarına Öztürk Türkdoğan ve Barış Vakfı Genel Başkanı Hakan Tahmaz'ın açıklamalarını kaynak gsöterdil. 

Masadaki plan sızdı! İşte İsrail, İran'ı böyle vuracak Masadaki plan sızdı! İşte İsrail, İran'ı böyle vuracak Haberi Görüntüle

SKANDAL İFADE: 'REJİM DEĞİŞTİ' 

15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonraki iki yıllık OHAL döneminin ilk 6 ayında 30 güne çıkarılan, daha sonra sırasıyla 14 ve 12 güne indirilen gözaltı sürelerini öne çıkaran DW, haberinde, Avrupe ülkelerindeki gözaltı sürelerini gizlemesi özellikle dikkat çekti. Oysa son yıllarda hemen bütün AB ülkelerinde, gözaltı süreleri vatandaşlık yasaları göçmen yasaları ve olağanüstü hal yasaları değiştirilmiş, faşizan yasalar getirilmişti. DW'nin bu haberi yaparken, FETÖ'ye yönelik operasyonlardan duyduğu rahatsızlığı açık etmesi de dikkat çekti. 

15 Temmuz hain darbe girişimini sıradan bir olaymışcasına, AK Parti döneminden önceki süreçle eşit tutup, gözaltı sürelerinin 1 haftadan daha uzun süreye çıkarılmış olmasını eleştiren analizin her paragrafında Türkiye ve iktidar karşıtı propagandanın izleri var. Analizde 2013 yılındaki Gezi olayları her zamanki dille 'protesto' adı altında masumlaştırılırken, bu olaylardan sonra toplantı ve gösteri hakkının engellendiğini iddia ediliyor. 

Hakan Tahmaz'ın sürekli "rejim değişikliği" ifadesini kullanarak, ülkede özgür gazetecilik olmadığı yönündeki asılsız iddialarıysa çok açık bir algı çalışması. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Haniye'nin görüşmesi dünya medyasında: Türkiye'nin pozisyonu öne çıkarıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Haniye'nin görüşmesi dünya medyasında: Türkiye'nin pozisyonu öne çıkarıldı Haberi Görüntüle

HDP'NİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPAN YAYIN POLİTİKASI

Diğer taraftan terör örgütü PKK ile bağlantısı aşikar olan HDP'ye yönelik kapatma davasını eleştiren DW, söz konusu partinin 'baskı altında' olduğunu iddia etti. Analizdeki bir diğer skandal ise, DW'nin ülkedeki cezaevlerinde çıplak arama, kelepçeli muayene ve işkence olduğu yönündeki asılsız iddiası.

Deutsche Welle'nin, 15 Temmuz sürecini yok sayması, açıkça her fırsatta Türkiye'ye saldınrması, hemen her haberinin temel amacı haline geldi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading