Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Haniye'nin görüşmesi dünya medyasında: Türkiye'nin pozisyonu öne çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Haniye'nin görüşmesi dünya medyasında: Türkiye'nin pozisyonu öne çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir araya geldi. Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti. Görüşmede Gazze'de ateşkes ve insani yardım konuları ele alındı. İki liderin İstanbul'daki görüşmesi dünya medyasında geniş yer alırken Türkiye'nin pozisyonuna dikkat çekildi.

Dünya

03.05.2024, 12:14

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 6 ay geride kaldı. 

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan İsrail, şu ana kadar 34 bine yakın masum Filistinliyi katletti.

Dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan Netanyahu, sivilleri katletmeye devam ederken İsrail bu kez de İran'la savaşmaya başladı.

ABD soykırımı finanse etmeye devam ediyor: İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri destek ABD soykırımı finanse etmeye devam ediyor: İsrail'e 1,3 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

HANİYE, TÜRKİYE'YE GELDİ

Ortadoğu'da gerilim zirve yaparken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere bugün Türkiye'yi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir araya geldi. Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti. Görüşmede Gazze'de ateşkes ve insani yardım konuları ele alındı. 

Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan tehdit geldi: Hesap vereceksiniz! Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan tehdit geldi: Hesap vereceksiniz! Haberi Görüntüle

KRİTİK ZİRVE DÜNYA MEDYASINDA: SAVAŞTA BİR İLK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Haniye'nin görüşmesi dümnya medyasında geniş ses getirirken uluslararası ajanslar kritik zirveyi son dakika olarak geçti. Uluslararası haber ajansı AFP, İstanbul'daki buluşmanın Ortadoğu'daki tansiyonun yükseldiği bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çekti. Temmuz 2023 yılından bu yana ilk kez bir araya gelen Erdoğan ve Haniye'nin görüşmesi, altıncı ayını çoktan dolduran savaşta bir ilk niteliği taşıyor. AFP, Hamas'ın siyasi politbürosuna ev sahipliği yapan Katar'ın arabuluculuktan çekilmesi halinde Türkiye'nin devreye gireceğni yazdı. Soykırımın başından bu yana Filistin halkının yanında saf tutan Türkiye'nin arabuluculuk için çabalarını artırabileceği yorumu yapıldı.

Netanyahu gücünü kaybetti: İsrail ordusunda arka arkaya üst düzey 2 istifa! Netanyahu gücünü kaybetti: İsrail ordusunda arka arkaya üst düzey 2... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE, ORTADOĞU SİYASETİNİN ANA FİGÜRÜ

Amerikan New York Times gazetesi ise, Türkiye'nin savaşta aldığı pozisyonu ön plana çıkardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'de aylardır soykırım yapan İsrail'i şiddetli bir şekilde kınadığını belirten New York Times, Türkiye'nin Ortadoğu siyasetinin ana figürü olarak tanımladığını yazdı.

Siyonist yanlısı başkan zor durumda: Yüz binlerce kişi sokaklara akın etti: Ya istifa ya darbe Siyonist yanlısı başkan zor durumda: Yüz binlerce kişi sokaklara akın... Haberi Görüntüle

İKİLİ İLİŞKİLER HIZLA BOZULDU

Türkiye-İsrail ilişkilerinin son 20 yılda çalkantılı bir seyir izlediğini aktaranNew York Times, Gazze'deki işgalle birlikte ilişkilerin hızla bozulduğu değerlendirmesini yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin sorununun güçlü bir şekilde savunduğunu ve Netanyahu'ya kafa tutan tek lider olduğuna dikkat çeken ABD merkezli gazetenin, yanı sıra Hamas'ı bir kurtuluş örgütü olarak gördüğünü Batılı ülkelere ilan etti.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading