Yandex Metrica

ABD soykırımı finanse etmeye devam ediyor: İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri destek

ABD soykırımı finanse etmeye devam ediyor: İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri destek

ABD, Gazze'de Filistin'e ait diğer topraklarda eş zamanlı olarak katliam ve soykırım uygulayan İsrail'e kesintisiz destek vermeye devam ediyor. Amerikan WSJ gazetesi, Biden yönetiminin toplam değeri 1,3 milyar doları bulan yeni bir silah satışına hazırlandığını duyurdu.

Dünya

30.04.2024, 08:26

İsrail'in Gazze'de uyguladığı katliamın ve soykırımın finansörü ABD, isgalcileri beslemeye devam ediyor. 7 Ekim'den beri ABD'den aldığı destekle Gazzeli on binlerce sivili katleden işgalci İsrail'e yeni bir silah satışı daha yapılacak. Amerikan Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere göre Joe Biden, İsrail'e toplam değeri 1,3 milyar dolar olan yeni silahlar gönderecek. 

Habere göre değeri 1,3 milyar doları bulan silahlar arasında tank mühimmatları, askeri araçlar ve havan topları bulunuyor. Biden yönetiminin kısa süre içinde silah satışı paketine onay vermesi bekleniyor. Bu detsek aynı zamanda 7 Ekim'den bu yana verilen en büyük askeri destek olacak. Haberde ayrıca bu desteğin ABD Kongresinde süreci devam eden 26 milyar dolarlık İsrail'e destek paketinin dışında olduğu bildirildi.

Haberde, söz konusu satışların, 700 milyon dolarlık 120 milimetre tank mühimmatı, 500 milyon dolarlık taktik araç ve yaklaşık 100 milyon dolarlık 120 milimetre havan topunu barındıracağı ifade edildi. İlgili silahların üretimlerinin tamamlanıp İsrail'e teslim edilmesinin aylar alabileceği kaydedilen haberde, Biden yönetiminin silah satışına onay sürecini en hızlı şekilde işlettiğine dikkati çekildi.

Son dakika... ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Son dakika... ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Haberi Görüntüle

UKRAYNA'YA AYRI, İSRAİL'E AYRI

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Ukrayna ve İsrail'e ayrı ayrı yardım yapılmasını öngören birbirinden bağımsız tasarılar hazırladıklarını duyurmuş, Başkan Biden da bu tasarılara destek vermişti. Kongre'de 3 ayrı tasarı var. Tasarılardan biri İsrail, diğeri Ukrayna ve bir diğeri de Tayvan için hazırlandı. İsrail için hazırlanan destek paketi 26 milyar dolar değerinde. Tasarılar için cumartesi kritik gün. Cumartesi günü Temsilciler Meclisi'nde görüşülecek tasarılar kabul edilirse Senato'ya gönderilecek. Joe Biden, tasarıları önüne gelir gelmez imzalayacağını söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading