Yandex Metrica

Dünya tersine döndü: ABD 100 milyon dolar daha verdi, Yunan yardımları devam etti

Dünya tersine döndü: ABD 100 milyon dolar daha verdi, Yunan yardımları devam etti

Asrın Felaketi sonrası Türkiye ve Suriye'ye yardımlar için 85 milyon dolar ödenek ayrıldığını açıklayan ABD, bu yardımı 100 milyon dolar daha artırdı.

Dünya

23.01.2024, 20:28

6 Şubat depremi sonrası Türkiye ve Suriye için kullanılmak üzere 85 milyon dolar yardım ayrıldığını açıklayan Amerikan yönetimi, bu miktara 100 milyon dolar daha eklendiğini duyurdu. İki ülkedeki depremzedeler için kullanılacak rakam 185 milyon dolar oldu. 

Ankara gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e ABD Büyükelçisi Jeffrey Flake eşlik etti.

Gelişmeyi ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken sosyal medya hesabından duyurdu. Blinken, bu zamana kadar yapılan 85 milyon dolarlık yardıma ek olarak, 100 milyon dolar daha insani yardım yapılacağını bildirdi.

"Amerikan şirketleri, toplulukları ve bireyleri de cömertçe yardım ediyor. Acil yardım sağlamak amacıyla yorulmadan çalışan Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ekiplerine teşekkür ederiz" açıklamasında bulunan Blinken, ABD'nin, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için açıkladığı insani yardım miktarının 185 milyon dolara ulaştığını aktardı.

Antony Blinken, "ABD, Türk ve Suriye halkının yanında olmaya devam edecektir" ifadesini kullandı.

USAID'den daha önce yapılan yazılı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye ve Suriye'ye, 85 milyon dolarlık yardım yapılacağı belirtilmişti. 

Bu arada mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte deprem bölgesini helikopterle inceleyen Antony Blinken, temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. 

Sömürge çıkmazı! Cumhurbaşkanı köle ticaretini kabul etti: Hükümet reddetti Sömürge çıkmazı! Cumhurbaşkanı köle ticaretini kabul etti: Hükümet reddetti Haberi Görüntüle

YUNAN HALKINDAN YENİ YARDIM PAKETİ 

Öte yandan depremin meydana geldiği 6 Şubat tarihine kadar Türkiye'nin 'savaşın eşiğinde' olduğu Yunanistan, felaketin ardından insani yardımlarını sürdürüyor. 

Bu ülkede depremzedeler için toplanan battaniye, ilaç ve tıbbı gereçlerden oluşan insani yardım malzemeleri Türkiye'ye gönderildi.

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes (sol 2) ve Atina-Pire Başkonsolosu Mustafa Somuncu (sağ 2) Türkiye'deki depremzedelere ulaşmak üzere yola çıkan 46 kamyonu çıkış noktasında takip etti.

Attiki Eyalet Başkanlığının koordinasyonuyla, Yunanistan Belediyeler Birliği ve Atina Tıp Derneğinin katkılarıyla toplanan yaklaşık 21 bin 500 battaniye, 7,5 ton ilaç ve 2,5 ton tıbbi malzeme Pire'deki Barış ve Dostluk Stadyumundan törenle yola çıktı.

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes ve Atina-Pire Başkonsolosu Mustafa Somuncu da Türkiye'deki depremzedelere ulaşmak üzere yola çıkan 46 kamyonu çıkış noktasında takip etti.

Türk tabancasından büyük başarı: SAR9 SOCOM Teksas polis silahı oldu Türk tabancasından büyük başarı: SAR9 SOCOM Teksas polis silahı oldu Haberi Görüntüle

MİDİLLİ KÖYLÜLERİ DE DESTEK VERDİ

Midilli Adası'nın Vrissa köyünde, 2017'de meydana gelen depremde evleri yıkılan depremzedeler, Türkiye'ye yardım malzemesi gönderdi.

Yunan Devlet Televizyonu ERT'in haberine göre, Vrissa köyü halkı, depremzedeler için topladıkları ve 'sevgi paketleri' diye adlandırdıkları yardım malzemelerini Türkiye'deki depremzedelere gönderilmek üzere Yunanistan Kızılhaçı'nın ilgili birimlerine teslim etti.

Türkiye'de arama-kurtarma çalışmalarına katılan Yunanistan ekibi, ülkelerine dönerken gözyaşlarıyla uğurlanmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading