Yandex Metrica

Diyanet'ten hacı adaylarına vize uyarısı! Hac vizesi almadan Suddi Arabistan'a gidilemeyecek!

Diyanet'ten hacı adaylarına vize uyarısı! Hac vizesi almadan Suddi Arabistan'a gidilemeyecek!

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan hac vazivesini yerine getirecek adaylara vize uyarısı yapıldı. Hacı adaylarının seyahat, içşi ve ticari vizeler ile hacca götürme vaadinde bulunanlara itibar edilmemesi gerektiğini, Suudi Arabistan'a hac vizesi haricinde girenelrin ise ülkeden deport edilebilecekleri bilgisini paylaştı.

Dünya

10.05.2024, 02:01

Hac vazifesini yerine getirmek isteyen milyonlarca hacı adayı sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, 50 milyon hacı adayının sırada beklediğini ancak Suudi  Arabistan'ın ise 85 bin kota verdiğini belirtti.

Türkiye'den hac ziyeretine gidecek olanların yüzde 60'ının Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonları tarafındani yüzde 40'ının ise başkanlıkla sözleşmeli şirketler aracılığı ile kullanıldığı belirtildi. 

Yunan gazetesinden Miçotakis'e kebapçı önerisi: İşte komşunun önerdiği 11 mekan Yunan gazetesinden Miçotakis'e kebapçı önerisi: İşte komşunun önerdiği 11 mekan Haberi Görüntüle

HAC VİZESİ KULLANMAYANLAR DİKKAT

Türkiye'de ise bu yıl yaklaşık 2.5 milyon vatandaşın hacca gitmek için kayıt yaptırdığını belirterek, hacı adaylarının kura sonuçlarını beklediklerini belirtti. Bircan, ''Geçen sene ve bu sene Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonu çerçevesinde ülkeye turistin daha fazla gelmesi ve ülkedeki ticaret hacminin genişlemesi için seyahat vizesi, ticari vize, işçi vizesi ve buna benzer bir takım vizeler adı altında dünyanın değişik yerlerinden Riyad'a, Mekke-i Mükerreme'ye, Medine-i Münevvere'ye insanlar gelmektedir. Fakat bu vizelerle son yıllarda hac yapma talepleri artmaktadır." dedi.

Hac ve Umre Genel Müdürü Bircan hac mevsimi dışında işçi ve seyahat vizesi ile gidilebileceğini ancak hac mevsimi içerisinde yalnızca hac vizesi ile gidilmesi gerektiğni belirten Bircan, adayların Arafat vakfesi yapıldığı yerlerin sınırlı olduğu, Müzdelife vakfesinin yapıldığı yerlerin sınırlı olduğu, Mina, şeytan taşlama ve tavaf yapıldığı alanların ise kısıtlı olduğunu ifade etti. 

Guterres'ten İsrail'e ateşkes uyarısı: 'Bu kaçırılmaması gereken bir fırsat' Guterres'ten İsrail'e ateşkes uyarısı: 'Bu kaçırılmaması gereken bir fırsat' Haberi Görüntüle

DOLANDIRICILARIN YENİ HEDEFİ HACI ADAYLARI

Umre Başkanı Remzi Bircan, "Vatandaşlarımızdan bazen bilerek veya bilmeyerek ticari vizelerle, turist vizeleriyle oraya gittikten sonra hac yapma iradeleri ortaya çıkmaktadır. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı son hafta yayınladığı ve bütün dünyaya gönderdiği genelgeyle, seyahat vizeleri, işçi vizesi ve ticari vizeyle hac ibadetinin asla yapılmayacağını ifade etmiştir. Bunun sonucu şöyle oluyor. Bazı kimseler, dolandırıcılar, o hac özlemini istismar edenler, seyahat, işçi ve ticari vizelerle Arafat'a çıkarılacağı, hac yaptırılacağı vaadiyle vatandaşlarımızı götürüyorlar. Vatandaşlarımız oraya gittiği takdirde az önce belirttiğim gibi Arafat'ın alanı sınırlı olduğu için oraya çıkamıyor. Oraya götüren otobüsler belli olduğu için binemiyorlar ve mağduriyet yaşıyorlar" dedi.

Filoya iki yeni gemi daha! O tarihte denize inecek: Dümeni Karadeniz'e kıracak Filoya iki yeni gemi daha! O tarihte denize inecek: Dümeni... Haberi Görüntüle

SINIR DIŞI EDİLEBİLİRİSİNİZ

Hac vizesi kullanmak dışında ticaret vizesi, seyehat vizesi ve işçi vizesi ile Suudi Arabistan'a giriş yapan adaylardan bazılarının geçtiğimiz yıllarda hac yapmadan Türkiye'ye geri gönderildikleri belirtildi. 

Remzi Bircan, "Kurada ismi çıkmayan vatandaşlarımızın değişik yollarla, seyahat ve ticaret vizeleriyle hacca götürme vaadinde bulunanlara asla itibar etmemelerini istiyoruz." diyerek hacı adaylarını uyardı.

Sel felaketi kenti etkisi altına aldı: 29 kişi hayatını kaybetti Sel felaketi kenti etkisi altına aldı: 29 kişi hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

E-DEVLETİNİZİ KONTROL ETMEYİ UNUTMAYIN

Hacı adaylarının E-Devlet üzerinden 'hacca gidebilirsiniz' bilgisi bölümünü kontrol etmelerinin önemli olduğu uyarısında bulunarak, "Ya Diyanet İşleri Başkanlığı veya da bizimle sözleşme imzalayan şirketlerin taahhütlerine inansınlar. Hatta kendi e-Devlet hesaplarına 'hacca gidebilirsiniz' bilgisi düşmediği takdirde bu tür şeylere asla itibar etmemelerini istiyoruz. Bunun da ötesinde Hac ve Umre Bakanlığı bu sene hac vizesi haricindeki seyahat vizesi, işçi vizesi ve ticari vizeyle girenlerin yakalanmaları halinde ülkeden anında deport edileceğini ve böyle bir cezai işlem göreceğini bizzat sayın başkanımıza ilettiler. Biz de Türkiye Cumhuriyeti olarak kuralsız bir şekilde hacca gitmek isteyen ve götürmek isteyenleri adli makamlara ileteceğiz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli mercilere şikayetlerimizi bulunacağız. Vatandaşlarımızın bu konuda biraz daha hassas olmalarını özellikle rica ediyorum." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Loading