Yandex Metrica

Darbeci TDP'nin kupür koleksiyonu: Türkiye'yi şeytanlaştırmak için ne yapacaklarını şaşırdılar

Darbeci TDP'nin kupür koleksiyonu: Türkiye'yi şeytanlaştırmak için ne yapacaklarını şaşırdılar

ABD Başkanı Biden'ın Türk siyasetini dizayn amacıyla kurdurduğu TDP adlı oluşum, firari FETÖ'cülerin iş yükünü biraz hafifletti. TDP, Türkiye'ye ilişkin bütün olumsuz haberleri özenle paylaşıp arşivliyor.

Dünya

23.01.2024, 19:34

Joe Biden yönetiminin Türk siyasetini dizayn etme amacıyla geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği Turkish Democracy Project (Türk Demokrasi Projesi-TDP), firari FETÖ üyelerinin aklıyla kupür koleksiyonuna başladı. Danışma Kurulu üyeleri arasında geçtiğimiz günlerde 'darbe' itirafıyla gündeme gelmiş John Bolton'un da bulunduğu TDP, Türkiye'yi şeytanlaştırma amacına hizmet eden her haberi özenle arşivleyip yayınlıyor. 

TDP'nin kendi hesabından son paylaştığı sıralı mesaj serisi, Washington'da Türkiye'ye yönelik havayı bir kez daha ortaya koydu. 

Siyonist İsrail, Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında Belçikalı yardım görevlisiyle 7 yaşındaki oğlunu katletti Siyonist İsrail, Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında Belçikalı yardım görevlisiyle 7... Haberi Görüntüle

İLK YALAN: ZAHO SALDIRISI 

TDP ilk olarak, Irak'ın kuzeyindeki Zaho'da terör gruplarının sivillere yönelik saldırısını Türkiye'ye mâl etmeye çalışan New York Times haberine yer verdi. Terör örgütü PKK merkezli propagandanın peşine takıldığı gözlenen Amerikan medyası, TDP'yi heyecanlandırmış görünüyor. 

Konsolosluk misillemesi için İran'dan İsrail'e net mesaj: Meşru savunma! Konsolosluk misillemesi için İran'dan İsrail'e net mesaj: Meşru savunma! Haberi Görüntüle

FAİZLER NİYE SABİT KALDI?

Hemen ardından Türkiye Merkez Bankası'nın faizleri sabit bırakan kararına yönelik Bloomberg haberini paylaşan TDP, "Türkiye Merkez Bankası, marjinal önlemlerinin liradaki düşüşü tersine çevirmek ve enflasyonu durdurmak için yeterli olacağı beklentisiyle yedinci ayda da faiz oranlarını değiştirmedi" ifadelerini kullandı. 

Ukrayna savaşı kaybedecek: Gerilim Hint-Pasifik okyanusuna sıçrayacak: CIA duyurdu Ukrayna savaşı kaybedecek: Gerilim Hint-Pasifik okyanusuna sıçrayacak: CIA duyurdu Haberi Görüntüle

TDP FETÖ'NÜN RESMİ ORTAĞI

TDP'nin sıralı seride paylaştığı üçüncü mesaj ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün resmi propaganda aygıtlarından Ahwalnews'in haberi oldu. Faiz oranının artırılmamasından duyduğu üzüntüyü gizlemeyen TDP, FETÖ'cü firari gazetecilerin şu cümlesini paylaştı: "Türkiye Merkez Bankası 1998'den bu yana en yüksek enflasyon oranına rağmen faiz oranlarını sabit tuttu."

Yetkililer doğruladı: Ukrayna, ABD'nin gizlice teslim ettiği balistik füzeleri kullanmaya başladı Yetkililer doğruladı: Ukrayna, ABD'nin gizlice teslim ettiği balistik füzeleri kullanmaya... Haberi Görüntüle

MOSKOVA-TAHRAN İYİ BİR EKSEN

ABD'de 'müesses nizam'ın sözcüsü olarak bilinen New York Times'tan bir haber daha paylaşan darbeci TDP, Rus lider Vladimir Putin'in Tahran ziyaretini yorumlayan Duma üyesi Yevgeny Popov'dan atıfla, İran'la Rusya arasındaki ilişkilerin Moskova tarafından 'iyi bir eksen' olarak tanımlandığı haberine yer verdi. 

ABD bir ilke hazırlanıyor! İşte soykırımcı İsrail'i bekleyen büyük tehlike ABD bir ilke hazırlanıyor! İşte soykırımcı İsrail'i bekleyen büyük tehlike Haberi Görüntüle

İSRAİL "TÜRKİYE'YE BASKI YAP" DEDİ

TDP'nin paylaştığı diğer haber ise İsrail'in Joe Biden yönetimine yaptığı 'Türkiye baskısı' hakkında oldu. Axios'un İsrailli yetkililere dayandırdığı habere göre Tel Aviv yönetimi Joe Biden'la irtibata geçerek Suriye harekâtının engellenmesi konusunda Washington'dan Türkiye'ye baskı yapmasını istedi. Sessiz planlanan diplomasi hamlesi bu haberle birlikte 'sesli' hale gelmiş oldu. 

Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi öldürdü! Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi... Haberi Görüntüle

SAVUNMA SANAYİİ ANKARA'YI GÜÇ MERKEZİ YAPTI

Darbeci TDP'nin paylaştığı diğer haber ise Wall Street Journal'da yayınlanan Türk savunma sanayii ürünlerine ilişkin analiz oldu. "İnsansız uçaklar, insansız deniz araçları ve katil robotlar, Türkiye'yi silah sanayiinde bir güç merkezi haline getirdi" başlıklı WSJ haberinde Türk savunma araçlarının Afrika'dan Doğu Asya'ya kadar her yere satılmakta olduğu, bunun da Türkiye'nin etki alanını genişletmesine yol açtığı vurgulanıyor. 

AP dünyaya duyurdu! Hamas silah bırakma şartlarını açıkladı AP dünyaya duyurdu! Hamas silah bırakma şartlarını açıkladı Haberi Görüntüle

FONDAŞ DUVAR HAZIRLADI, TDP PAYLAŞTI

2021 yılında 1145 sivilin polis kurşunlarıyla hayatını kaybettiği Amerika'da konuşlu TDP, bir sonraki paylaşımında ABD ve Avrupa tarafından her yıl yüzbinlerce dolar fonlanan Duvar adlı internet sitesinin 'Suruç' haberini kullandı. Suruç'taki bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için toplananlara Türk polisinin saldırdığını iddia eden Duvarenglish sitesi, darbeci TDP'yi pek memnun etti. 

Filistin'den Arap Birliği'ne olağanüstü toplantı çağrısı: İsrail'in soykırım suçları görüşülecek Filistin'den Arap Birliği'ne olağanüstü toplantı çağrısı: İsrail'in soykırım suçları görüşülecek Haberi Görüntüle

PKK/YPG İLE KOPYALA-YAPIŞTIR: NATIONAL INTEREST

TDP'nin dikkat çektiği bir diğer haber, Nationalinterest adlı analiz sitesindeki PKK/YPG yanlısı yaygara oldu. Türkiye'nin Suriye'deki en zayıf bölgeye harekât hazırlığı yaptığını ileri süren site, PKK'lı teröristlerin ABD desteğiyle 80 bin kişilik terör gücü oluşturduğuna hiç değinmedi. PKK propagandaları birebir şekilde kopyalayan haberde, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar vatanlarına dönerse bunun 'etnik temizlik anlamına geleceği' ileri sürüldü. Sözkonusu haberde asıl etnik temizliği, Suriye'nin 3'te 1'ini işgal eden PKK/YPG'nin yaptığına tabii ki değinilmedi. 

Darbeci TDP'nin son yayınında ise Türkiye'deki enflasyonun halkı giderek daha da fakirleştirdiğini söyleyen Economist haberi yer buldu. 

Türkiye ile ilgili olumsuz haberleri toplayıp arşivleme işini bir süredir FETÖ'nün Ahwal adlı propaganda aygıtıyla İsveç merkezli Nordic Monitor portalı yürütüyordu. TDP son paylaşımlarıyla birlikte firari FETÖ'cülerin üzerindeki iş yükünü hafifletmiş oldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading