Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD bir ilke hazırlanıyor! İşte soykırımcı İsrail'i bekleyen büyük tehlike

ABD bir ilke hazırlanıyor! İşte soykırımcı İsrail'i bekleyen büyük tehlike

İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırımı acımasızca devam ederken Ynet gazetesi, çaprıcı bir habere imza attı. Ynet gazetesi, en başından beri bebek katili Netanyahu'nun yanında saf tutan ABD’nin insan hakları ihlalleri nedeniyle İsrail ordusundaki bazı birimlere yaptırım uygulamayı değerlendirdiğini yazdı. Öte yandan İsrail Savaş Kabinesi üyesi, Blinken'dan İsrail taburuna yaptırım planını gözden geçirmelerini istedi.

Dünya

05.05.2024, 22:54

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye saldırıları acımasızca devam ediyor.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan şu ana kadar 34 bine yakın masum Filistinliyi katleden İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağına tıkamışken Washington - Tel Aviv hattı arasındaki yaptırım krizi ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Haberi Görüntüle

ABD'DEN İSRAİL'E YAPTIRIM

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasındaki krizi manşetine taşıyan Ynet gazetesi, ''Biden yönetiminin IDF'nin Netzah Yehuda Taburu'na yaptırım uygulama niyeti, İsrail'i uluslararası soruşturmaya maruz bırakabilecek geniş kapsamlı sonuçlara yol açabilir'' yorumunda bulundu.

Hizbullah, İsrail'i kalbinden vurdu: Tarihi misilleme! Hizbullah, İsrail'i kalbinden vurdu: Tarihi misilleme! Haberi Görüntüle

''ABD İLE İSRAİL ARASINDAKİ İLİŞKİLER SONA EREBİLİR''

İsrail'in önde gelen gazeteleri arasında yer alan Ynet gazetesi, 'Tehlikeli yaptırımlar: İsrail-Amerikan özel ilişkisi sona erdi mi?'' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. İsrailli gazete, ''Bu, İsrail ile ABD arasındaki özel ilişkinin potansiyel olarak sona ermesi ve Batı'da İsrail faaliyetlerine dahil olan herhangi bir kuruluşa devletler ve uluslararası kuruluşlar tarafından uluslararası, siyasi ve kişisel yaptırımlar uygulanmasına yol açabilecek bir boşluk anlamına gelecekti'' değerlendirmesinde bulundu.

'Filistin'in tanınması ahlaki ve adildir' denildi! Bir ülke daha Filistin'i devlet olarak tanıdı! 'Filistin'in tanınması ahlaki ve adildir' denildi! Bir ülke daha Filistin'i... Haberi Görüntüle

''BUNLAR TEHLİKELİ YAPTIRIMLAR''

İsrail gazetesi, ''Bunlar, bir bütün olarak İsrail Savunma Kuvvetleri'ni, İsrail ekonomisini, İsrail'in Batı Şeria'daki kanun uygulama politikasını ve İsrail'in uluslararası konumunu etkileyebilecek potansiyel olarak tehlikeli yaptırımlardır'' yorumunda bulundu.

Son dakika: İİT 15. Zirvesi nihai bildirisi yayımlandı! Türkiye'nin önerisi karara eklendi Son dakika: İİT 15. Zirvesi nihai bildirisi yayımlandı! Türkiye'nin önerisi... Haberi Görüntüle

''YAPTIRIM PLANINI GÖZDEN GEÇİRİN''

Öte yandan İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Ganzt, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüşme gerçekleştirdi. İsrail Savaş Kabinesi üyesi, Blinken'dan İsrail taburuna yaptırım planını gözden geçirmelerini istedi. Gantz'ın basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Ganzt'ın Blinken'dan "Netzah Yehuda" taburuna yaptırım planının yeniden gözden geçirilmesini istediği belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading