Yandex Metrica

Büyük hata! Politico'dan dikkat çeken analiz: İran Netanyahu'nun elini güçlendirdi...

ABD merkezli medya kuruluşu Politico, İran'ın İsrail hamlesini değerlendirdi. Cumartesi gecesi yapılan saldırının büyük bir hata olduğunu duyuran Politico, "İsrail'in üzerindeki Gazze baskısı Tahran tarafından kırıldı" değerlendirmesini yaptı.

Dünya

30.04.2024, 11:57

İsrail'in Şam'da düzenlediği saldırıya Cumartesi gecesi misilleme yapan İran, dünya gündemindeki yerini koruyor. Son olarak ABD merkezli Politico, "İran artık hayalet, bir öcü değil" diyerek duyurduğu haberrinde Tahran'ın saldırısı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için bir lütuf" oldu değerlendirmesi yaptı.

Kolombiya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesti: Filistin ölürse, insanlık da ölür! Kolombiya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesti: Filistin ölürse, insanlık da... Haberi Görüntüle

İSRAİL ÜZERİNDEKİ GAZZE BASKISINI TAHRAN KIRDI

Gazze'ye uyguladığı abluka nedeniyle dünyanın tepkisini çeken İsrail'in İran'dan gelen saldırı ile mağdur duruma düştüğünü belirten Politico, Tahran'ın cumartesi günü gerçekleştirdiği İHA saldırısı her anlamda büyük bir hata oldu ifadelerini kullandı.

İngiltere'de yerel seçim sonuçları büyük ölçüde belli oldu: Başbakan Sunak hayal kırıklığı yaşıyor İngiltere'de yerel seçim sonuçları büyük ölçüde belli oldu: Başbakan Sunak... Haberi Görüntüle

NETANYAHU'NUN ELİ GÜÇLENDİ

Ayrıca Politico, İsrail'in güvenliğine yönelik hemen hemen her tehdidin arkasında İran olduğunu savunan Netanyahu'nun bir anlamda haklı çıkarıldığını ifada ederken, İran'ın saldırı riskini abartılı bulan kesimin artık Netanyahu'ya hak verdiğini ifade etti.

Afrika'da savaş adımları! İki ülke arasında gerilim büyüyor: Envanterlerinde Akıncı ve TB2/İHA var! Afrika'da savaş adımları! İki ülke arasında gerilim büyüyor: Envanterlerinde Akıncı... Haberi Görüntüle

MASKE DÜŞTÜ

Politico'ya göre Netanyahu artık maskesi düşen İslam Cumhuriyeti'nin bombardımanını daha da büyüterek Batı'dan daha fazla destek alabilir. 

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli bir anlaşma' Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli... Haberi Görüntüle

STRATEJİK DENKLEM DEĞİŞTİ

Tarinden ilk kez İsrail'e karşı doğrudan saldırı düzenleyen İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Muhammed Cemşidi, Tahran ile İsrail arasındaki “stratejik denklemin” artık değiştiğini belirtti.

ABD'li Senatör'den hükümete İsrail tepkisi: Size neden 10 milyar dolar verelim? ABD'li Senatör'den hükümete İsrail tepkisi: Size neden 10 milyar dolar... Haberi Görüntüle

İSRAİL MİSİLLEME YAPACAK MI?

Cumartesi gecesi itibarıyla dünyanın merak ettiği soru ise "İsrail İran'a misilleme yapacak mı?" Dün ve bugün toplanan savaş kabinesi aşırı sağcı bakanların intikam çağrılarına rağmen net bir açıklama yapmadı. 

Görünen o ki mağdur rolünü oynamak isteyen İsrail bir süre daha sessizliğini koruyacak ve rotasını tekrar masum sivillerin üzerine çevirecek. 

Hamas'tan İsrail'le ateşkes açıklaması: 'Müzakerelere kapıyı kapatmadık' Hamas'tan İsrail'le ateşkes açıklaması: 'Müzakerelere kapıyı kapatmadık' Haberi Görüntüle

İRAN ELİNİ AÇIK ETTİ

Öte yandan yıllardır dünyaya tehditler savuran İran ise cumartesi günü büyük bir hata yaparak elini gösterdi. Onlarca İHA, balistik füze, seyir füzesi ile İsrail'i hedef alan İran tek bir insanın dahi burnunu kanatamadı. 

Korku imparatorluğu yıkılan İran'nın da tıpkı İsrail gibi sessizliğini korması bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading