Yandex Metrica

Avrupa Komisyonu'ndan Schengen vizesi açıklaması: Schengen vizeleri durduruldu mu?

Avrupa Komisyonu'ndan Schengen vizesi açıklaması: Schengen vizeleri durduruldu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "siyasi şantaj" olarak tanımladığı Schengen vizelerine yönelik Avrupa Komisyonu'ndan açıklama geldi. "Sorun sadece Türkiye'ye özgü değil"

Dünya

23.01.2024, 21:00

Uzun süredir çözüm bulunamayan Schengen vizesi sorununa Avrupa Komisyonu'ndan açıklama geldi. Avrupa Komisyonu Sözcüsü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, "Türkiye'ye özgü bir durum değil"

Kudüs'te şehit olan Türk İsrail polisini neden bıçakladı? Mescid-i Aksa'da neler oldu? Kudüs'te şehit olan Türk İsrail polisini neden bıçakladı? Mescid-i Aksa'da... Haberi Görüntüle

SCHENGEN VİZELERİ DURDURULDU MU?

Avrupa Komisyonu, "Türkiye'ye yönelik Schengen vizeleri durduruldu mu?" sorusunu yanıtladı. Avrupa Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, üye devletlerin Schengen vizeleri bireysel olarak değerlendirdiğini ve çeşitli sebepler nedeniyle gecikmeler yaşandığının altı çizildi.

Türkiye'den AB'ye protesto: 20. yıl dönümü kutlama etkinliğine katılmadı Türkiye'den AB'ye protesto: 20. yıl dönümü kutlama etkinliğine katılmadı Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'YE ÖZGÜ BİR DURUM DEĞİL"

Avrupa Komisyonu Sözcüsü, "Pandemi, dünya çapında Schengen vizelerin olan talepte ciddi düşüşlere yol açtı. 2021'de 3 milyon başvuru varken, 2019'da 17 milyon başvuru yapılmıştı. Bu sebeple neredeyse tüm konsolosluklar personel kısıtlamaları ve operasyonel kısıtlamalarla karşı karşıya kaldı. Talep şimdi yeniden artıyor ve bu vize prosedürünü etkiliyor. Ancak şu bilinmeli ki bu Türkiye'ye özgü bir durum değil." ifadelerini kullandı.

Yatırımcıların beklediği gün geldi: ABD Merkez Bankası FED faiz kararını açıklayacak! FED faiz kararı ne olur? Yatırımcıların beklediği gün geldi: ABD Merkez Bankası FED faiz kararını... Haberi Görüntüle

"TATİL DÖNEMİNDE YAŞANMASI TALİHSİZLİK"

Açıklamanın devamında, "Vize süreçlerinde yaşanan gecikmelerin özellikle tatil döneminde yaşanması talihsiz. Konsolosluklar kurallara uymalı ve kapasitelerini eski haline getirmek için her türlü çabayı göstermeli. Bu konuyu hem salgın döneminde hem de seyahatlerin yeniden başlamasından bu yana Üye devletlerle kapsamlı bir şekilde tartıştık. Aynı durum başvuranlar için de geçerli, vize başvurularının kaliteli ve zamanında yapılması çok önemli." ifadeleri kullanıldı.

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 1 kadın ile 1 çocuk öldü İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 1 kadın ile 1 çocuk öldü Haberi Görüntüle

SİYASİ ŞANTAJA DÖNÜŞÜTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 30 Mayıs günü AB ile yaşanan vize sorununa ilişkin açıklamada bulunmuş, "Son dönemde adeta bir siyasi şantaj olarak kullanılan vize sorununu en kısa sürede hal yoluna koyacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading