Yandex Metrica

Kudüs'te şehit olan Türk İsrail polisini neden bıçakladı? Mescid-i Aksa'da neler oldu?

Dün Kudüs'te İsrail polisini bıçakladıktan sonra şehit edilen Hasan Saklanan hakkında yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. Şanlıurfa'da imamlık yaptığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen bir organizasyonla Ürdün'e gittiği, oradan ise Kudüs'e geçtiği öğrenilen Saklanan, Mescid-i Aksa'ya alınmayınca İsrail polisi ile tartışma yaşadığı öğrenildi.

Dünya

18.05.2024, 22:57

Dünya gündemine ilk sıradan giriş yapan olay dün öğle saatlerinde Kudüs'te gerçekleşti. Mescid-i Aksa'ya girişi engellenen bir Türk vatandaşı İsrail polisini bıçaklamış daha sonra ise polisin silahlı saldırısıyla şehit edilmişti. Söz konusu olaya ait yeni gelişmeler gün yüzüne çıktı.

Savaş gemisi alacak paramız yok! Yunan medyasından itiraf niteliğinde analiz: Doğu Akdeniz'i Türklere bırakalım Savaş gemisi alacak paramız yok! Yunan medyasından itiraf niteliğinde analiz:... Haberi Görüntüle

ŞANLIURFA'DA İMAMLIK YAPIYORDU

Katil İsrail polisi tarafından katledilen Hasan Saklanan'ın Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Kepez kırsal Mahallesi camisinde imam olarak görev yaptığı öğrendildi. 4 çocuk babası olan 34 yaşındaki Hasan Saklanan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen bir organizasyonla dün Ürdün’e gitmişti.

Zelenski’den savaşın seyrini değiştirecek acı itiraf: Geri dönerse işimiz çok zor Zelenski’den savaşın seyrini değiştirecek acı itiraf: Geri dönerse işimiz çok... Haberi Görüntüle

SINIRDAN GEÇTİ KUDÜS'E GELDİ

Aktarılan bilgiye göre pasaportunu yanına alan Saklanan, sınır kapısından Filistin topraklarına geçti. Daha sonra Mescid-i Aksa’ya gitmek isteyen imam İsrail polisinin sert müdahalesiyle ile karşılaştı. 

Mescid-i Aksa'ya alınmayan Mustafa Saklan cebinde taşıdığı bıçakla, İsrail polisini yaraladı. Türk imamın bu girişimi sonrası bölgede bulunan diğer işgal polisleri Saklan'ı silahla vurularak şehit etti.

Hayvanseverler ayaklanacak! Rusya'dan dikkat çeken başıboş köpek kararı! Hayvanseverler ayaklanacak! Rusya'dan dikkat çeken başıboş köpek kararı! Haberi Görüntüle

AİLESİNE HABERİ MUHTAR VERDİ

Kudüs şehidinin şehadet haberini acılı aileye görev yaptığı Kepez Mahallesi'nin muhtarı verdi. Şehadet haberini alan imamın eşi Fatma Saklanan, gözyaşlarına boğuldu. Acılı kadını, komşuları teselli etmeye çalışırken, çocukları ise annelerine sarılarak olayın şokuyla neye uğradıklarını şaşırdı.

"Mekanı cennet olsun. Bizim caminin imamıydı. Oraya gideceği hiç kimsenin aklına gelmezdi" diyen Mahalle muhtarı İbrahim Bozancı, "Ben Urfa’da ölüm haberini aldım. 4 tane küçük çocuğu geride kaldı. Türkiye’nin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.

Mustafa Saklan'ın şehadet haberi ile şoka uğradıklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Ömer Bozkuş, "Gayet sakin biriydi. Bizim köyün imamıydı. Biz ondan razıydık, Allah’ta ondan razı olsun" dedi.

Bir diğer mahalle sakini Salih Bozancı ise imamın Gazze olaylarına çok üzüldüğünü, ne zaman İsrail askerleri, Filistinlileri öldürse sürekli onlar için ağladığını söyledi.

Gerçekleşen olaya ilişkin dün Dışişleri Bakanlığı kaynakları, konunun Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu tarafından yakından takip edildiğini ve olayın tüm boyutlarıyla araştırıldığını belirtti.

TRHaber Gazze'den bildiriyor. İnci’nin Gazze günlükleri-3 TRHaber Gazze'den bildiriyor. İnci’nin Gazze günlükleri-3 Haberi Görüntüle

MUSTAFA SAKLAN'IN ŞEHADETE YÜRÜYÜŞ ANLARI

Kudüs şehidi Mustafa Saklan'ın şehadete yürüyüş anları kamera kayıtlarına yansıdı. İşte o görüntüler...

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading