Yandex Metrica

Alman dergisinden çirkin provokasyon: Deprem üzerinden Erdoğan'ı hedefe koydular

Alman dergisinden çirkin provokasyon: Deprem üzerinden Erdoğan'ı hedefe koydular

Türkiye Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaralarını sarmaya çalışırken provokasyonlar da devam ediyor. Alman dergisi Stern, depremleri kirli provokasyonuna alet ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Alman dergisi, 'Erdoğan'ın krizden korunma önlemleri yeterli değil' ifadesini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 20:24

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye tek yürek olmuş yaralarını sarmaya çalışıyor. Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye destek mesajları gelirken Fransız Charlie Hebdo gibi bazı yayın kuruluşları Türkiye'yi hedef alıyor. Alman dergisi Stern, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çevre illerde yıkıcı etkilere yol açan 7.7 ve7.6 büyüklüğündeki depremleri koz olarak kullandı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. 

3. Dünya Savaşı an meselesi: İran'dan nükleer füze tehdidi! İsrail Nükleer tesisleri vurabilir mi? 3. Dünya Savaşı an meselesi: İran'dan nükleer füze tehdidi! İsrail... Haberi Görüntüle

DEPREMLERİ ALET EDİP ERDOĞAN'I HEDEF ALDILAR

Stern dergisinde yayımlanan 'Türkiye'de felaket: Erdoğan'ın Kabusu - Deprem Türk Cumhurbaşkanı için neden siyasi açıdan da tehlikeli?' başlıklı haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın depremlerde etkili olamadığı, çoğu ekibin bölgeye gidemediği iddia edildi. 

Tüm kehanetleri gerçekleşmişti! Akıllara durgunluk veren The Simpsonlar dizisi 37 yıldan beri yayında! İşte dizideki tüm kehanetler ve gerçekleri... Tüm kehanetleri gerçekleşmişti! Akıllara durgunluk veren The Simpsonlar dizisi 37... Haberi Görüntüle

İŞTE PROVOKATİF O HABER

Stern dergisinin provokatif haberinde şu skandal ifadelere yer verildi:

"Kabus başladığında gece yarısıydı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, on yılların en kötü depreminin korkunç haberi kendisine ulaştığında muhtemelen hala yatağındaydı. Sabah saat 4'te Türkiye ile Suriye arasındaki sınır bölgesi 7,8 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha 30 dakika sonra Twitter'dan mesaj yayımladı. Erdoğan'ın İçişleri 35 Bakanı Süleyman Soylu da hemen tepki göstererek daha geceleyin en yüksek seviye olan dördüncü afet seviyesinin etkinleştirildiğini duyurdu

Buna rağmen kurtarma operasyonlarının çok yavaş ilerlediğini olay yerinden alınan duyumlar açıkça ortaya koyuyor. Sosyal medyada profesyonel yardım almadan yakınlarını arayan insanların, çöken binaların ve moloz yığınlarının videoları dolaşıyor. Diğer çekimler, kendilerini kayda alan, enkaz yığınları arasında mahsur kalan, çığlık atan ve ölüm korkusu içindeki insanları gösteriyor. Türkiye'nin güneyinde her yerde umutsuz kurtarma operasyonları sürüyor ancak hayatta kalanlar Stern'e yardımın birçok bölgeye -depremden saatler sonra- hala ulaşmadığını söylüyor."

Soğuk hava ve kar yağışının en büyük engel olduğunu kaydeden Stern dergisi, "En büyük sorun yoğun kar yağışı. Türkiye'nin güneyinin büyük bir bölümünde kurtarma ekiplerinin yardım çalışmalarına engel oluyor. Hava şartlarından dolayı bazı yollardan geçmek zor. Almanya, İngiltere, Fransa, Hindistan, İsrail ve Rusya dahil birçok ülke yardım teklifinde bulundu. AB'nin dış politika sorumlusu Josep Borrell, on üye ülkeden arama kurtarma ekiplerinin seferber edileceğini duyurdu" ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi'nde hareketlilik! İsrail ordusu Gazze'nin orta kesiminden ayrıldı Gazze Şeridi'nde hareketlilik! İsrail ordusu Gazze'nin orta kesiminden ayrıldı Haberi Görüntüle

DEPREM ÜZERİNDEN SİYASET YAPTILAR

Stern dergisi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 2023 genel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zora sokacağını iddia etti ve şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki günlerde afet bölgesine seyahat etmesi muhtemel olan Erdoğan için şu anda tehlikede olan çok şey var. Onun için sadece hayat kurtarmak değil aynı zamanda mayıstaki seçimlerdeki siyasi geleceği söz konusu. Seçim kampanyasında başarılı olabilmesi için yetenekli bir kriz yöneticisi olduğunu kanıtlaması gerekiyor ancak yetkililerin tepkisi ilk birkaç saatte pek etkili değildi. Anlaşılan Erdoğan'ın krizden korunma önlemleri de yeterli değildi. Görüş belirtenler, onu felaket için gerekli önlemleri almamakla suçluyor. Depremde binlerce bina yıkıldı. Aralarında, tehlikeli bölgede devlet tarafından imarına yeni izin verilenler bile var. ...bu tür iddialar yeni değil. 2021'de rakipleri onu orman yangınlarıyla mücadelede ihmalle suçlamıştı. Erdoğan'ın yeterli yangın söndürme uçağı sağlamadığı iddia edilmişti. Başkan'ın trajediyi hızla kontrol altına alması şimdi çok daha önemli. Bölgede yaşayan ve Erdoğan için seçimlerde önemli olabilecek çok sayıda Kürt var. İç siyasette baskı altında. Bu arada, onu devirmek isteyen altı partiden oluşan bir muhalefet ittifakı kuruldu. Mevcut anketlere göre muhalefet ve hükümet eşit durumda. Siyasi eşitlik durumu, Kürt oylarını belirleyici faktör haline getirebilir" şeklinde yorumda bulundu."
 


Loading